| |

Седмица на брака 2018 отразена в медиите

Участието на Михаела Джоргова, на живо в сутрешните новини на TV+ за любовта, брака и предизвикателствата пред двойките днес на 14.02.2018г. вижте на: 
www.facebook.com/brak.bg/videos/1967226089957694/

БНРИнтервю с Михаела Джоргова по повод конкурса на Седмица на брака за най-дълго женената двойка: http://bnr.bg/blagoevgrad/post/100922653/12018g-1300-1600ch-dnes-s-eleonora-tahova

Репортаж по Нова ТВ със семейство Димитър и Ирина Мичеви, женени от 68 години, спечелили конкурса за най-дълго женената двойка на Седмицата на брака у нас: https://youtu.be/zRna-bHAC5A

Тайната на дългия семеен живот, БНР Христо Ботев, 14.02.2018г.
Чуйте Михаела Джоргова, координатор на „Седмицата на брака” и Стоян Георгиев, семеен терапевт от Асоциацията за семейно консултиране на: http://bnr.bg/hristobotev/post/100933197

Стартира Седмицата на брака у нас

https://www.novini.bg/news/467305-стартира-седмицата-на-брака-у-нас.html
Стартира Седмицата на брака, която ще се проведе, от 7 до 14 февруари, за седма поредна година у нас. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се отбелязва ежегодно в над 23 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството, както и да напомни на двойките да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.

Седмицата на брака дава възможност на всяка двойка да подобри уменията си за успешен и щастлив брак, като се включи в предизвикателствата по време на Седмицата на брака, през сайта на инициативата. Тази година те са фокусирани върху отношението и нагласите между партньорите, които трайно могат да подобрят удовлетвореността си от брака.

По време на Седмицата на брака ще се проведат разнообразни събития в цялата страна, посветени на семейното здраве: семинари, лекции, беседи, проповеди, музикални вечери и др. По време на събитието към Училище за успешен брак в столицата ще бъде обявена и наградена най-дълго женената двойка у нас, спечелила конкурса на Седмицата на брака.

Според проведеното наскоро национално проучване, бракът продължава да е ценност за повечето българи. От всички анкетирани 53 на сто смятат, че хората в България трябва да сключват брак, а не да живеят на семейни начала, докато 37 на сто са на обратното мнение. Браковете у нас са нараснали с близо 30 процента, благодарение на широката обществена подкрепа от страна на уважавани личности в сферата на образованието, изкуството, спорта, медицината, развлекателната индустрия, подкрепата на православната, католическата и протестантските църкви и активното участие на много двойки, от началото на инициативата до сега.

​Седмицата на брака цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията. Здравите бракове носят огромна полза за съпрузите и децата. Те създават атмосфера на сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти. Изследванията на социалната наука, през последните 30 години, показват, че мъжете и жените, които са сключили брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-удовлетворени от живота.


Седмица на брака търси най-дълго женената двойка

https://www.actualno.com/curious/sedmica-na-braka-tyrsi-naj-dylgo-jenenata-dvojka-news_658680.html

Седмицата на брака тази година провежда конкурс за най-дълго женената двойка у нас. Желаещите да се включат следва да изпратят лично съобщение на фейсбук страницата на Седмица на брака fb.com/brak.bg до 10 февруари, включително. То трябва да съдържа имената на двойката, тяхната възраст, дата на сключване на граждански брак, телефон за връзка и снимка. Важно условие за получаване на наградата е двойката да може да предостави удостоверение за сключен брак. Двойката победител в конкурса ще получи парична награда на стойност 200 лева.

Победителите ще бъдат обявени и ще получат наградата на 13 февруари, 2018 година, по време на второто издание на Училище за успешен брак в Централния военен клуб в столицата.

Инициативата у нас е вдъхновена и е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, по същото време, в над 23 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности, като насърчава съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.

Дарик радио:
Започва Седмицата на брака
http://darikradio.bg/zapochva-sedmica-na-braka.html

Стартира Седмицата на брака у нас
https://bultimes.com/Стартира-Седмицата-на-брака-у-нас/

Dete.bg 
Стартира седмицата на брака у нас
https://dete.bg/zheneni-s-detsa/startira-sedmitsata-na-braka-u-nas/

Отбелязваме Седмицата на брака
​https://www.club.bg/news.php?news-url=Otbeljazvame-Sedmicata-na-braka

Седмица на брака търси най-дълго женената двойка 
​http://medianews.bg/bg/a/sedmitsa-na-braka-trsi-nay-dlgo-zhenenata-dvoyka

Седмица на брака 2018 търси най-дълго женената двойка 
https://bultimes.com/Седмица-на-брака-2018-търси-най-дълго-жене/

Търсят най-дълго женената двойка 
https://www.iwoman.bg/semejstvo/Tyrsqt-naj-dylgo-zhenenata-dvojka-658668.html

Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас

https://www.actualno.com/society/semejstvo-michevi-sa-naj-dylgo-jenenata-dvojka-u-nas-news_659704.html

Наградата на Седмица на брака за най-дълго женената двойка у нас спечели семейство Мичеви, сключили брак на 6 септември, 1950 година. Церемонията по награждаването на победителите се проведе вечерта преди деня на влюбените, по време на второто издание на Училище за успешен брак, в Централния военен клуб в столицата, в присъствието на над 80 души. Семейство Мичеви с заедно от 1950-та година. Тя със сини очи, той – сериозен и отговорен, все още влюбен в тези сини очи. Имат две деца, четири внука и три правнука. Днес Ирина е на 92, а Димитър – на 88. Историята им е дълга. В нея има всичко – и сила, и дух, и борба, и болка, и страдание, и страх, и вяра, и надежда и много топлина и любов. Изминали са достойно по-хубавата част от своя път, а сега се крепят взаимно, много често се връщат назад в спомените си. Това им дава сила да продължат напред.

По време на награждаването Димитър сподели различни спомени от времето на първата им среща и брака им с участниците на събитието. „Нашите желания – да имаме челяд голяма – син, дъщеря, внуци и правнуци, зетьове и снахи. Бог ни я даде и сега сме 16 на брой. Водещо начало за нас беше да поддържаме хармония между физическата и духовната същност на човешкия живот. Дълбоко в себе си осъзнавахме, че животът не е даден само за проба. Не сме допускали да има в семейния ни живот надпревара между материални и морални ценности. Нашето богатство са обичната ни челяд и приятелите. Днес от върха на достолепните си години оценяваме духовното си и физическо състояние като прилично за годините и взаимно продължаваме да си даваме кураж, като си казваме : „Имаме още сватби да сватбуваме, имаме още върхове да покоряваме“, сподели Димитър с участниците.

В конкурса на Седмицата на брака тази година участваха 25 двойки от цялата страна, сред които семейства с 66 годишен брак. Седмицата на брака у нас се провежда за седма поредна година.

Тя е вдъхновена и е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, по същото време, в над 23 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности, като насърчава съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.  От началото на инициативата до сега браковете у нас са нараснали с близо 30 процента, благодарение на широката обществена подкрепа и активното участие на все повече двойки.

Източник: https://www.actualno.com/society/semejstvo-michevi-sa-naj-dylgo-jenenata-dvojka-u-nas-news_659704.html

За жената 
Ето най-дълго женената двойка в България –  не е за вярване от колко време са заедно!
https://www.zajenata.bg/ето-най-дълго-женената-двойка-в-българия-не-e-за-вярване-от-колко-време-са-заедно!-news97539.html

Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас
http://medianews.bg/bg/a/semeystvo-michevi-sa-nay-dlgo-zhenenata-dvoyka-u-nas
Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас

http://vijnovinite.com/news/918668

Семейство Мичеви са най-дълго женената двойка у нас

https://www.club.bg/news.php?news-url=Semejstvo-Michevi-sa-naj-dylgo-jenenata-dvojka-u-nas

Двойка с 68 години брак спечели конкурса на Седмица на брака 
http://bulgaria24.tv/двойка-с-68-години-брак-спечели-конкурса/


Ето най-дълго женената двойка в България –  не е за вярване от колко време са заедно!

https://www.zajenata.bg/ето-най-дълго-женената-двойка-в-българия-не-e-за-вярване-от-колко-време-са-заедно!-news97539.html

Дискусия за прошката и предизвикателствата в брака със семейния терапевт Зоя Димитрова – част от инициативата “Седмица на брака” 2018
https://www.pravoslavie.bg/България/дискусия-за-прошката-и-предизвикател/

http://domashnatsarkva.com/среща-за-млади-двойки/
Среща за млади двойки по повод празника Свети Валентин, инициатива по повод Седмицата на брака у нас

Кметът на Бургас бракосъчетава влюбени на открито
http://darikradio.bg/kmetat-na-burgas-brakosachetava-vlubeni-na-otkrito.html#parent=search

http://www.monitor.bg/a/view/63072-Бургаският-кмет-венча-3-двойки-на-Св-Валентин
Бургаският кмет венча 3 двойки на Св. Валентин

6-годишната Александра стана свидетел на сватбата на родителите си

https://chernomorie-bg.com/post/6-godishnata-aleksandra-stana-svidetel-na-svatbata-na-roditelite-si-3025

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/77679
Навръх Св. Валентин: Кметът Николов венчава три двойки пред Общината, burgasinfo.com

https://dariknews.bg/regioni/burgas/kmetyt-dimityr-nikolov-brakosycheta-3-dvojki-video-2078891

https://dariknews.bg/regioni/burgas/semejstvo-vasilevi-shtastlivi-sled-67-godini-brak-i-vinagi-dvama-vinagi-2077846

https://dariknews.bg/regioni/burgas/vylcho-cholakov-brakyt-ne-e-dogovor-za-udovolstvie-video-2078651

https://dariknews.bg/regioni/burgas/efir-v-pergolata-gostite-na-darik-s-pozhelaniia-za-mladite-semejstva-snimki-2078645

https://dariknews.bg/regioni/burgas/talantliviiat-sashko-neka-horata-se-zheniat-2078677

https://petel.bg/Izdigat-unikalno-saorazhenie-v-tsentara-na-Burgas–kmetat-Dimitar-Nikolov-shhe-venchava-vlyubeni-dvoyki-na-14-ti__250344

​Седмица на брака
http://www.evangelskivestnik.net/news/6909/Седмица_на_брака_

Подобни статии

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *