| |

Приключи 12-то честване на Седмицата на брака в България

Над 30 събития съпътстваха инициативата Над 30 разнообразни образователни, културни, развлекателни и забавни събития, за семейни и несемейни, съпътстваха инициативата. Сред тях имаше: концерт с класика и джаз, фламенко вечер, музикално-поетична вечер, събития посветени на близостта и отношенията между партньорите, за стиловете на възпитание на децата, забавни събития с игри, готвене по двойки, две филмови прожекции, вечеря с любовни рецепти и други.В тях участваха известни български и международни говорители в сферата на семейните отношения, специалисти в сферата на семейното здраве, университетски преподаватели, кметове на общини, представители на изкуството, културата, медиите и бизнеса. Над 120 семейства се включиха в 7 дневните сесии на онлайн семейния семинар “Успешен брак, успешно родителство” към Училище за успешен брак.Пловдивският университет и Университета по библиотекознание и информационни технологии и тази година се включиха със събития за отбелязване на инициативата у нас.Имаше и събития за най-малките – работилници за деца, както и забавно пътешествие из дебрите на физичните явления и закони в Националния политехнически музей. Хронологията на проявите може да се проследи на сайта brak.bg.

Над 15 кметове подкрепиха семействата по повод международната инициатива 

Кметовете на Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Видин, Трявна, Созопол, Ловеч, Добрич, Дупница, Враца  както и на няколко района в столицата Банкя, Нови Искър, Студентски и Кремиковци почетоха семействата по повод 12-то честване на международната Седмица на брака у нас.

Организиране на срещи между двойки с дългогодишен брак и млади семейства, конкурс за най-романтично брачно предложение с награди, бракосъчетаване лично от кмета, поздравителни адреси на двойки с 50, 60 и повече години брак, срещи с многодетни семейства и други са сред инициативите, с които общините се включиха в инициативата. 

39 семейства участваха в конкурса за семейни на Седмица на брака 2023

78 съпрузи от 39 семейства споделиха какво ги е привлякло в началото на връзката им и какво продължава да ги привлича в тяхната половинка за конкурса “Оцени своята половинка”. Неговата цел бе да помогне на двойките да поддържат близостта и любовта в брака си. 

Наградата на журито бе присъдена на Константин и Симона Димитрови, които са женени от близо 17 години и имат четири деца на: 15, 12, 9 и 6 години. Наградата на публиката спечелиха Златко и Магдалена Господинови, които имат пет деца родени по време на 21-годишния им брак, съответно на: 20, 17, 10, 8 и 5 години. 

В състава на журито, в екип със своите половинки, тази година се включиха Мадлен Алгафари – писател, терапевт и преводач; Владо Николов – многократен шампион на България и бивш капитан на националния ни отбор по волейбол и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране.

Няколкостотин двойки почерпиха идеи и вдъхновение от ежедневните практични предизвикателства от 7-и до 14-и февруари през страницата на инициативата fb.com/brak.bg.

С подкрепа се включиха и представители на бизнеса у нас. Асоциация за Дигитална Външна Реклама  (АДВР) популяризира събитията и конкурса на инициативата в София, Варна, Русе, Стара Загора, Габрово, Гоце Делчев, Банско, Несебър и др. 

Седмицата на брака се провежда ежегодно, по същото време, в почти 30 страни по света. Нейната цел е превантивна.  От една страна да помогне на двойките да си спомнят какво ги е накарало да се влюбят и да се посветят един на друг, а от друга да разберат какво е нужно, за да поддържат любовта в брака си. 

Ще се радваме да чуем вашите отзиви, от инициативите по време на Седмицата на брака, на: [email protected]

–-
Благодарим специално на Асоциация за Дигитална Външна Реклама (АДВР) за подкрепата, която ни оказа относно отразяването на кампанията в градовете Русе, Гоце Делчев, Варна, София, Габрово, Стара Загора, Банско и Несебър!

Благодарим на кафе-книжарница Жираф, която подкрепи със спонсорство срещата на екипа на Седмицата на брака.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *