| |

Приключи десетото честване на Седмицата на брака у нас

Три пъти повече двойки се включиха в конкурса на инициативата 
София, 15.02.2021г. Приключи десетото честване на Седмицата на брака у нас. Три пъти повече двойки взеха участие в конкурса на инициативата. Тази година двойките трябваше да споделят тяхната рецепта за успешен брак.

Две от 54 рецепти бяха избрани от публиката и журито на конкурса. Филип и Елена Димитрови спечелиха наградата на публиката, а Владимир и Мариана Стойчеви – вота на журито. Любов, доверие, взаимни отстъпки, разбирателство, подкрепа, прошка и търпение са сред най-честите съставки в рецептите на участниците.

В състава на журито тази година участваха: Саша Габровска, директор на Столичен дом за радостни обреди, Стоян Георгиев – семеен терапевт, Мадлен Алгафари – писател и психотерапевт, Мария Гроздева – олимпийска шампионка по стрелба и Михаил Стефанов-обучител, в екип със своите половинки. 

​​Последните трима участници се включиха в интервюта в подкрепа Седмицата на брака, където, заедно със своите половинки, споделиха от опита си. Вдъхновяващи моменти от видеата с Мария и ВалериМадлен и Нидал бяха излъчени в ефира на различни телевизии.

Във връзка с големия брой участници в конкурса тази година, Саша Габровска сподели, че “въпреки тежката обстановка, в която попадна света любовта и брака са живи и готови да преминат през всички трудности.” 

Специалисти в сферата на семейното здраве, психолози, лекари, преподаватели, църковни служители, представители на институции, на изкуството, културата, медиите, бизнеса се включиха и тази година в инициативата в подкрепа на двойките, по пътя им към изграждане на успешен брак. Седмицата на брака бе открита по традиция с концерт, който се проведе онлайн. Разнообразни образователни, културни, развлекателни и забавни събития съпътстваха инициативата. Записи на част от тях са вече достъпни онлайн. 

Над хиляда двойки участваха в практичните предизвикателствата  на инициативата от 7 до 14 февруари за задълбочаване на близостта в брака. Тази година фокусът им бе насочен към това да ценим повече своя партньор.

В чест на Седмицата на брака Столична община направи достъпни редица услуги онлайн, които да улеснят бъдещите младоженци в подготовката на сватбения им ден.

От началото на Седмицата на брака браковете у нас са нараснали с 37 процента*. Инициативата допринася положително това да се случва, с нарастващата обществена подкрепа, както и активното включване на двойките. Седмицата на брака се провежда ежегодно, по същото време, в над 25 страни по света и цели да напомни на двойките за важността да поддържат близостта помежду си. 

За повече информация и контакт: [email protected]

Получените рецепти от конкурса на Седмица на брака 2021 може да видите на:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=brak.bg&set=a.4226931233987157
Споделеното от Мариана и Владимир Стойчеви, спечелили наградата на журито вижте на:
https://www.facebook.com/brak.bg/photos/a.4226931233987157/4226847683995512
Споделеното от Филип и Елена Димитрови, спечелили наградата на публиката, вижте на:
https://www.facebook.com/brak.bg/photos/a.4226931233987157/4226952937318320
Видео интервюто с Мадлен и Нидал Алгафари:https://www.youtube.com/watch?v=Y65zxJnCM_Y
Видео интервюто с Мария Гроздева и Валери Григоров:
https://www.youtube.com/watch?v=E6hYNcuQUSc&t=124s

* Според последните данни на Националния статистически институт за периода 2012-2019г. вкл.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *