|

Кое е на първо място?

По-долу поместваме споделеното от Стойне Василев в бюлетина му, по повод подкрепата му на Седмицата на брака и участието му като говорител в събитието: “Как да изградим щастливо и успешно семейство?” на 9.02.2019г.

„Днес ще си говорим за парите, доверието, взаимоотношенията, брака …и за най-богатия човек в света. Ще ти споделя и много лични неща, за които съм мислил доста, и как аз съм се справил с различни препятствия и кризи.
Няма да те изненадам като ти кажа, че темата за парите е причина №1 за споровете и скандалите в България. В някои семейства тя е ежедневие. Моите родители също са се карали за пари, но не защото са ги нямали, а как точно да се изразходват. Това забелязвам и в моите лични консултации – двойки с добри доходи хабят много енергия и нерви, за да убедят половинката си, че те са прави и трябва да се следва техния модел.

В тази връзка, не е учудващо, че парите са втората най-важна причина и за разводите у нас (първата са изневерите). Това е крайната точка на двама души, които не са намерили път към другия и не са се опитали да погледнат през неговите очи.

Ние си говорим за пари, инвестиции, печалби, успехи, но вечер след като сме вложили 100% от енергията си, за да постигнем всичко това, се прибираме вкъщи, където ни чака нашата половинка. Ако не може да споделим с нея това, което ни тревожи или мотивира, за какво са ни всички тези пари. Външните белези на успеха не могат да запълнят вътрешната ни празнина и липсата на любов и разбиране в семейството ни.

Със съпругата ми Ади сме имали, освен грандиозни успехи, и доста тежки моменти, които сме преодолели. Темата за парите е била винаги важна за нас, и по-точно как да ги използваме като средство (лост), с което да постигнем целите си. За всички инвестиции и бизнес проекти аз се съветвам с нея и ако аз съм разума, тя е емоцията. Мисля, че сме много добра комбинация. Освен това, аз гледам голямата картина, а тя е по детайлите.

Не знам дали следиш новините, но една важна от последната седмица е развода на най-богатия човек в света – Джеф Безос от Amazon (състоянието му се определя на над 137 милиарда долара) след 25-годишен брак със съпругата му Макензи. Той ще се раздели с половината от тази сума и след раздялата бившата му съпруга ще стане най-богатата жена в света. Какви са точните причини за това решение, не ме интересува, но това ще промени драстично живота и на двамата.

За мен, семейството ми е най-важното нещо (въпреки че не винаги го показвам) и затова за втора поредна година подкрепям една чудесна инициатива – Седмицата на брака в България, която се провежда между 7 и 14 февруари всяка година.

Кулминацията тази година е практическият семинар „Как да изградим щастливо и успешно семейство“ на 9 февруари (събота) от 14.00 часа в хотел Феста в София.  

На него аз ще съм един от лекторите (заедно със Стоян Георгиев, семеен терапевт и Ева Кулева, лайф коуч и мачмейкър) и ще говоря как да изградим богато и успешно семейство, как да постигнем общите ни цели, как да образоваме финансово децата ни и още много други неща.

Регистрирай се сега на: https://bit.ly/2VFtoxM

Имам една изненада за теб. На моята лекция ще избера 6-ма участници, които ще могат да изиграят на живо играта на Робърт Кийосаки „Потоци пари 101“ с мен в края на събитието, а останалите ще могат да наблюдават и да дават съвети на участниците.

На този практически семинар ще може да си купиш и моята книга „Умни пари“ с лично послание или да вземеш автограф от мен, ако вече имаш книгата. 

Стойне“
 
Стойне Василев е сертифициран финансов коуч, собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК). Той е и автор на първата българска книга за финансова грамотност – „Умни пари“, която се превърна в бестселър още след пускането на пазара.Стойне има повече от 15 години професионален опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни и български компании като ЕY, KBC, BDO, Райфайзен Банк, Прокредит Банк и ВМФГ. През 2014 година напуска корпоративния свят и се отдава на неговата страст – да помага на хората да повишават финансова си грамотност и така да живеят по-добре. Има зад гърба си, като организатор и основен лектор, десетки обучения и курсове по теми, свързани с личните финанси. Основател е на първата Академия по лични финанси и инвестиране в България, която има вече 7 поредни издания. Също така, Стойне има над 500 индивидуални клиенти, някои от които с лично богатство от над 1 милион лева.

Ако желаете можете да се абонирате за безплатния седмичен бюлетин за лични финанси на Стойне на:
https://us7.list-manage.com/subscribe?u=8701644d94ec20c98068cf641&id=83231e1039

PS Тексът по-горе е от ел. бюлетин на Стойне до неговите абонати, изпратен на 14.01.2019г.,  с малки съкращения.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *