|

Емил Николов: „Чудесно е, че помагате за по-здрави и щастливи бракове“

Интервюто е част от инициативата: „Бизнеси в подкрепа на брака​ и семейството“, по повод честването на международната Седмица на брака у нас.

– Бихте ли се представили накратко?
– Емил Николов се казвам, на 29 години, много щастливо женен. Двамата имаме едно сладко бебе – първото ни дете. Фирмата ни, ДЕФЛЕКТОР ЕООД, има онлайн магазин https://deflectors.eu/ и поддържаме склад за автоаксесоари за дефлектори за преден капак и ветробрани за прозорци.

– Какво Ви мотивира да подкрепите семействата, по повод Седмицата на брака?
– Чудесно е, че помагате за по-здрави и щастливи бракове. Единствено в тях може да растат щастливи деца.

– Какво планувате да направите в подкрепа на семействата по повод Седмицата на брака? 
Ще дадем 15% отстъпка по време на Седмицата на брака (7-14 февруари) на всеки семеен, който поръча през сайта и ни съобщи, че е научил за отстъпката от „Седмица на брака“. Ако продуктът не е наличен, отстъпката се запазва. Ще споделим също във фейсбук страницата на магазина за инициативата, за да може повече хора да научат за нея и да се включат. 

– По какъв начин досега сте помагали за брака и семейството у нас?
– 
В подкрепа на хората, сключили брак или сгодили се, а и също за тези, които са в търсене на своята половинка помогнахме със съпругата ми за създаването у нас на Училище за семейни и Училище за предбрачна подготовка към Българската православна църква.

Модератор на срещите е православната психотерапевтка и богослов – презвитера Зоя Димитрова. Като участници можем да кажем, че са много полезни! 

– Вашето послание към семейните двойки.
– През 2009 г. в САЩ попитах една сгодена двойка казахстанец и рускиня следното: „Как е възможно да сте толкова щастливи и прекрасни? Как успяхте, къде е тайната, че и аз един ден да срещна човека и да имаме брак като вашия?“ Мъжът ми отговори следното: „Ние сме като в две лодки в морето. Днес сме една до друга, но след години може течението да ни отнесе и да се окажем много далеч един от друг. За това е нужно да бъдем не в тези лодки, а стъпили на здрава скала, която за нас е Христос. На такава сме стояли и до сега. Тя е нашата тайна за успешен брак“. ​

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *