|

Ден 7-ми: Освободи себе си

Независимо колко травми са преживени в миналото, искането и даването на прошка може да изиграе решаваща роля за възстановяване на взаимоотношението.

Емоционалните рани могат да бъдат като физическите рани. Ако си порязал сериозно ръката си, но не си третирал раната, е възможно тя да се инфектира и да пищиш от болка всеки път, когато я докоснеш. Дори и да я покриеш, така че никой да не я вижда, ти ще реагираш, когато някой я докосне.
Когато не освобождаваш прошка към партньора си, ти пропускаш да дезинфекцираш своята душа. В този моментдори и най-малките брачни проблеми могат да се превърнат в непреодолими препятствия за връзката. В резултат на това ти ставаш изключително чувствителен към реакциите, поведението, думите и бездействието от страна на твоя партньор.

Какво всъщност представлява прошката?
Прошката е решението да се откажеш от отмъщение, възмездие или негативни мисли към провинилия се, за да се освободиш от твоите вътрешни рани, гнева и желанието за отмъщение.
Този процес е свързан повече с теб, отколкото с другия. 
Всъщност в осъзнаването на ползата да простиш е разковничето.
Освобождаването на прошка носи изцеление и възстановяване на вътрешния мир.

Предизвикателство на деня:
Вземи решение да простиш, независимо какво чувстваш.
Преди всичко е важно да разбереш, че прошката не е нещо, което чувстваш към своя партньор. Прошката е избор да прекратиш обвиненията към партньора си за извършеното.
Освобождаването на прошка може да помогне за постигане на помирение между двама души.
Само освобождаването на прошка може да даде нов шанс на едно взаимоотношение.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *