|

Ден 1: Да планувам среща с моя брачен партньор

Тази година фокусът на Седмицата на брака е как да подобрим комуникацията помежду си и да потърсим решение на конфликтите. 

Бракът е като цветна градина. Ако не се грижим за нея, цветята ще увехнат, а на тяхно място ще избуят бурени. Важно е цял живот да подклаждаме любовта. Ако не отделяме време за целенасочено внимание един към друг, трудно ще можем да задълбочим близостта и романтиката. ​

Затова ДНЕС планувайте такова време за тази или друга вечер от седмицата – излезте заедно, променете обстановката, изключете интернета и телефоните и дайте на другия своето нераздвоено внимание.

Създайте си навик срещите и времето с вашия партньор да са едно от първите неща, които планувате в календара си. Ако не ги сложите там, нещо друго ще се появи и ще запълни времето ви.

Не е изненада, че за повечето семейства процесът на плануване на ежедневието е свързан по-скоро с работните ангажименти, отколкото със семейните.

И все пак да поставим на първо място отговорностите към семейството и времето с партньора е важен навик, който ще ни помогне да запазим любовта жива. 

Още по темата вижте в сайта Semeistvo.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *