| |

Широка обществена подкрепа получи 11-то издание на Седмицата на брака у нас

Три пъти повече кметове се включиха в инициативата

Кметовете на Стара Загора, Русе, Смолян, Ямбол, Пловдив, Дупница, Монтана, Созопол, както и на няколко района в столицата Банкя, Красно село и Витоша, почетоха двойките с най-дълъг брак.

Сред тях са  92-годишния Петко Петров и съпругата му 89-годишната Ана Петрова, които имат 72 години брак и  Верка и Евден Джунови от Монтана, които се венчали на 10.02.1950 година.  „Мир, спокойствие, добра дума и помощ – на това се дължи нашето дълголетие”, споделя 92-годишният Евден. Те имат трима внука, една внучка, трима правнука и една правнучка.  

Най-активно в отбелязването на Седмицата на брака се включиха кметовете на район Банкя в столицата – Рангел Марков и кмета на община Русе – Пенчо Милков. Кметът на Банкя почете двойката с най-дълъг – 72г. брак от с. Клисура и съдейства за подновяването на брачните им обети. Той срещна се с многодетното семейство на отец Петър Василев от местния храм „Свети Кирик и Юлита” и поздрави и други многодетни семейства, по повод Седмицата на брака.

В периода от 7 до 14 февруари в Русе се състояха 5 сватби, първата от които бе водена от кмета Пенчо Милков. Поздравление от него получиха и Мария и Петър Петрови – двойката с най-дългогодишен брак. Те се вричат един на друг през 1951 г. На празника на любовта, бе уважена и Албена Арсова – началник на отдел „Гражданско състояние“, която бракосъчетава двойки от 1996 година. Тя получи цветя от кмета, който ѝ пожела напътствията ѝ за доверие и разбирателство към бъдещите семейства да не спират да се сбъдват.

Г-жа Фандъкова поздрави семействата с най-много деца, взели участие в конкурса на Седмица на брака “Моето голямо семейство”.

Най-многодетната майка – Анелия Първанова от село Смоляновци, област Монтана, която има 11 деца, бе почетена с подаръци от кмета на Монтана. 

Кметът на Стара Загора награди трите двойки с най-дълъг брак на територията на общината, по повод на инициативата. Кметът на Созопол в ритуалната зала на града награди най-дълго женената двойка и 6-членно семейство. 

Бopиc и Ивaнĸa Bъжapoви бяха почетени с поздравителен адрес от кмета на Дупница за 71 гoдини cъвмecтeн живoт. За дългия и щастлив семеен живот дългогодишните съпрузи споделят, че са нужни единомислие, разбиране и доверие.

Информацията събра екипът на Седмицата на брака, www.brak.bg, [email protected]
Предстои да разширим материала с още информация по темата. В случай, че сте се включили като община, но не сме отразили подкрепата Ви, моля пишете ни на: [email protected], за да споделим за вас! Благодарим Ви от сърце!

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *