| |

Човек е щастлив, когато е щастлив в семейството си, споделят семейство Господинови, родители на пет деца

12.02.2023г. Две семейства спечелиха наградите на конкурса на 12-то издание на Седмицата на брака в България
„Неусетно бяхме се отдалечили, като всеки градеше свой отделен свят“, споделиха сем. Димитрови, родители на четири деца, спечелили наградата на журито

Преди броени часове станаха известни победителите на конкурса по повод 12-то издание на Седмицата на брака в България. 78 съпрузи от 39 семейства споделиха какво ги е привлякло в началото на връзката им и какво продължава да ги привлича в тяхната половинка за конкурса “Оцени своята половинка”. Неговата цел е да помогне на двойките да поддържат близостта и любовта в брака си.

Наградата на журито бе присъдена на Константин и Симона Димитрови, които са женени от близо 17 години и имат четири деца на: 15, 12, 9 и 6 години. Наградата на публиката спечелиха Златко и Магдалена Господинови, които имат пет деца родени по време на 21-годишния им брак, съответно на: 20, 17, 10, 8 и 5 години.

сем. Константин и Симона Димитрови

За конкурса Симона сподели, че в началото я е привлякло това, че винаги е имало за какво да си говорят с Константин, и че в компанията му се е чувствала спокойно и сигурно. Днес се радва на уменията му да разрешава проблеми, да носи отговорност, да бъде самоинициативен, да изпълва с дела и смисъл титлата „пълноправен родител“.

Константин сподели за Симона, че е в началото е бил привлечен от невинното и чисто изражение на нейното младо лице. Продължава да го привлича чистотата на нейната същност и старанието “да заразява” с доброто си сърце.

Златко сподели, че харесва в Маги нейната искреност, интелигентност, смелост, решителност и енергичност. Щастливи са, че продължава да им е интересно заедно. За Златко Маги казва, че винаги намира начин да я разсмее. Харесва й, че е далновиден, предприемчив, активен, много отговорен и дълбоко вярващ човек.

сем. Златко и Маги Господинови

Относно какво за тях означава привилегията и отговорността да бъдат родители на пет деца Златко сподели, че се старае да не забравя, че личният пример е това, което ще предаде на децата си и че се старае да бъде трудолюбив, отговорен и точен.

Маги казва, че се е научила да не закъснява, да планира месеци напред, да бъде пример, подкрепа и упора. Счита, че личностното развитие на родителите не трябва да спира. За това и двамата със Златко в момента са студенти. Желаят да продължат да вдъхновяват и занапред децата си.

Относно най-големите предизвикателства, които е трябвало да преодолеят в брака си Константин споделя: “имаше период, в който водихме борба за надмощие, което беше грешка и водеше до сериозни трусове в брака ни.” По-късно са разбрали, че в тези битки няма победител.  “Спасение се яви фактът, че и двамата приемахме Господ за абсолют”, сподели той. Когато са осъзнали, че нещата между тях не вървят са имали основа, към която да се върнат и на която да градят отново.

Посланието на Константин и Симона към семейните по повод на инициативата е да не се отказват един от друг независимо от трудностите и да потърсят помощ, когато е необходимо, за да преоткриват насладата от брака.

Всяко от двете семейства ще получи едноседмична почивка в къща на брега на морето в Псакудия, Гърция и безплатен достъп в седмото издание на Училище за успешен брак.  

В състава на журито тази година се включиха Владо Николов – петкратен шампион на България, бивш капитан на националния ни отбор по волейбол и баща на четири деца, Мадлен Алгафари – писател и терапевт, майка на две деца и Стоян Георгиев, семеен терапевт, автор на книги в сферата на семейството, баща на три деца, в екип със своите половинки. В края на конкурса те пожелаха на семействата да продължават да оценяват един друг и да изпълват със смисъл живота си.

Споделените снимки и истории от 39 участници в конкурса могат да се видят в албума “Оцени своята половинка” на страницата на Седмица на брака fb.com/brak.bg.

Инициативата в България е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в 29 страни по света. Тя е съпътствана от множество събития за семейни, и не само, интервюта с известни двойки, вдъхновяващи истории и практични съвети и предизвикателства, насърчаване на семействата от кметовете и др.

За повече информация и контакт:
[email protected]
Facebook: fb.com/brak.bg
www.brak.bg
YouTube
––––
Албумът с историите на участниците в конкурса вижте на: https://bit.ly/3DXALIk
Интервюто от днес със сем. Златко и Маги Господинови: Човек е щастлив, когато е щастлив в семейството си
Интервюто от днес със сем. Константин и Симона Димитрови: Неусетно бяхме се отдалечили, като всеки градеше свой отделен свят

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *