| |

Четиридесет и една години заедно

На 27 ноември 1972 г. за пръв път аз и съпругът ми Иван си казахме официално „да”. По природа съм творческа личност, понякога разсеяна, обичам да рисувам, съсредоточавам се върху един или друг проблем и пиша. Различни интереси имаме със съпруга ни, но това не ни пречи да бъдем заедно, да се подкрепяме и насърчаваме, да си помагаме.

Имали сме и имаме и трудни моменти със съпруга ми, спорили сме, влизали сме в конфликти, но винаги проблемите се решават успешно, защото намираме някакъв баланс на нещата и всеки остава удовлетворен от взетото решение. …

Когато сме у дома, съпругът ми пазарува, върши някои дребни поправки, чете, учи английски. Аз пък до обяд домакинствам, а после също чета, пиша статии, работя на компютъра, рисувам върху камъни. При хубаво време излизаме да се разходим в парка, из града, срещаме се с близки, познати, разговаряме.

Имаме си лозе, което се намира на най-високото място в края на Силистра, откъдето можем да наблюдаваме града, Дунава, Румъния. Когато нямаме работа, отиваме специално на разходка до лозето, наслаждаваме се на красотата на природата, разговаряме за разни неща, смеем се, забавляваме се с две съседски кучета, които свикнаха с нас и ни се радват, разменяме мисли със съседите, ако са там.

Вече 41 години със съпруга ми сме заедно. Не можем един без друг. Когато сме заедно, когато двамата участваме при решаването на един или друг проблем, чувстваме се по-силни, любовта ни укрепва, взаимното доверие расте. Един подпис, едно обещание в началото означава много за нас. Всеки поема отговорност за семейството, за партньора си, посвещава себе си на него.  Има ли стабилни семейства, и обществото е здраво. Колкото повече са те, толкова по-добре.

Донка Недялкова

Цялата история на сем. Недялкови можете да прочетете на:
http://donka.posterous.com/

Историята по-горе получихме от вас във връзка с конкурса на Седмица на брака 2013 на тема: „Kак отделяте време само за съпруга/та си и какво значение има това за брака ви“, координиран от гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“. Повече информация за конкурса вижте ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *