|

Фондация „Възстанови живот“ организира семеен семинар в Русе

Интервю с Даниела Илиева от Фондация „Възстанови живот“ в Русе, по повод включването им в Седмицата на брака*.​

– С какво се занимавате като фондация?
– Фондация „Възстанови живот“ в Русе е неправителствена организация създадена да работи в обществена полза. Помагаме на хора, които са жертви на насилие, сексуален трафик и трудова експлоатация. Това, което дава смисъл на нашето съществуване е да видим живота на десетки хора променен и възстановен.
– Какво ви мотивира да подкрепите семействата по повод Седмицата на брака? 
– Семейството е най-малката, но основна клетка в нашето общество. Ако ние имаме здрави семейства в България, ние ще имаме здраво общество. Семейството има задължение да възпитава децата, затова едно здраво семейство, ще осигури сигурно бъдеще за поколенията след себе си.

– Какво планувате да направите в подкрепа на семействата по повод Седмицата на брака? 
Ние плануваме да направим семинар и семейно парти за семействата на 8 и 9 февруари в Русе. По време на семинара ще говорим за това как да изградим здраво семейство, как да си служим един на друг с посвещение и отдаденост, как да възпитаваме децата си в правилния път и да живеем щастливо отдадени един на друг. 

– Какво сте правили до момента в подкрепа на брака и семейството? 
– Правили сме семейни партита, семейни вечери, семинари, семейни консултации. Видяли сме през годините, че семейства могат да бъдат възстановени и да си върнат онова, което са изгубили по пътя. За съжаление, ако и от двете страни няма достатъчно воля за промяна някои семейства завършват катастрофално. 

– Бихте ли насърчили и други неправителствени организации да се включат в инициативата в подкрепа на семействата в България? 
– Да, с най-голямо удоволствие! Това е изключително важно за бъдещето на страната ни и за здравето на обществото ни, затова навсякъде, където имаме възможност ние говорим за важността на семействата и важността от здрави взаимоотношения между мъжете и жените! 

– Вашето послание към семейните двойки.
– Повдигнете очите си от себе си и започнете да гледате на семейството си като на едно цяло. Мислете не какво ще получите, а какво можете да дадете за щастието на другите, които са част от вашия живот, от вашият дом и от вашето бъдеще. Често, когато сме наранени ние виждаме егоистично нарисувана картина, пречупена през нашата болка, която повечето пъти не отговаря на истината. Търсете път един към друг.. Никой от нас не е на 100% прав и е важно да си прощаваме. Винаги избирайте пътя на мира един към друг.

Повече за семейния семинар в Русе вижте на: https://www.facebook.com/events/387075975170168/

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *