| |

Тези мънички неща сплотяват брака ни

Здравейте приятели,

Ние сме необикновено семейство, защото съпругът ми е човек с увреждане на зрението – 100% инвалидност /с две думи – незрящ човек/. На въпроса  кога и как отделям време за съпруга си – ще споделя следното.

Тъй като сме постоянно заедно, защото работим заедно /аз съм му не само съпруга, но и секретарка, шофьор, сътрудник, въобще много в едно, ха-ха/, съпругът ми е адвокат, а аз му съдействам навсякъде – в офиса, в съдилищата, по институции, при срещи с клиенти и други персони, пиша му становищата, молбите и въобще всички писмени работи.
И тъй като ежедневието ни е страшно натоварено, имаме си един ритуал, който спазваме всеки ден. Всяка сутрин, пиейки си кафето в къщи, а се гушвам в неговото коремче и скута му и му казвам, че го обичам, и той ми казва, че ме обича. И това е всяка сутрин, преди да сме чели Библията, преди да сме се молили, дори преди да сме си „взели“ сутрешния тоалет.

Освен всичко, моят съпруг ако не всеки ден, то поне през ден ме води или в кафене, или в ресторант, където не си говорим само за работа и клиенти, но винаги намираме как да се развеселяваме, какво да обсъдим /от това какво сме гледали или чели през деня, или обсъждаме спортни прояви, и т.н./ Въобще с моя мил съпруг ми е винаги много интересно и забавно, и това го казвам за прослава на Господ Исус, който всъщност е „главата“ на нашето семейство. Пожелавам на всички семейни двойки в България да имат нашето разбирателство и нашето привличане един към друг, независимо че 24 часа в денонощието сме винаги заедно, ние не сме си омръзнали. И точно тези мънички неща, прегръдките, целувките, пиенето на кафе заедно, сплотяват брака ни. Само да добавя, че се познаваме от 16 години, а от почти 6 год. сме женени.    

Бъдете здрави и щастливи – с поздрав Диана

Историята по-горе получихме от вас във връзка с конкурса на Седмица на брака 2013 на тема: „Kак отделяте време само за съпруга/та си и какво значение има това за брака ви“, координиран от гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“. Повече информация за конкурса вижте ТУК.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *