|

Стотици двойки отбелязаха за четвърти път Седмицата на брака у нас

Брачни двойки, организации, църкви и бизнеси се включиха в инициативата.

София, 15.02.2015г. Новината за честването на международната Седмица на брака достигна до стотици хиляди двойки в цялата страна. Над 700 двойки у нас се включиха в ежедневните предложения (виж снимката) на Седмицата за задълбочаване на близостта и събуждане на романтиката в брака им. 

Вследствие на кампанията много двойки са решили да отделят повече време един на друг. Други споделят, че Седмицата е освежила взаимоотношенията им и са открили повече занимания, които харесват да правят заедно.

За първа година църкви от трите клона на християнството, както и юдаизмът, подкрепиха Седмицата на брака. Те се присъединиха с молитва, служби и други инициативи в подкрепа на семейните през тази седмица.

Свещеници направиха отстъпка за венчавката на двойки. Протестантски църкви в цялата страна посветиха служби на темата за брака, за взаимоотношенията между съпрузите и за това как да създадем семейство. Други проведоха семейни вечери. 

Еврейската синагога организира вечер, посветена на важността на брака и семейството, за цялата общност във връзка със Седмицата. Католическата екзархия у нас също подкрепи брака в молитви и събития, които ще продължат цялата година.

Организации в сферата на семейното здраве дадоха атрактивни предложения за двойките, преминаващи през труден период. Бизнеси предложиха отстъпки на продукти и услуги. Една от фирмите проведе тиймбилдинг за младите си служители за ползите от брака, а гост на събитието бе младото семейство Ивайло и Миряна Захариеви. 

“Благодарни сме за широката обществена подкрепа на Седмицата на брака тази година и ще се радваме тя да нараства,” споделя Михаела Джоргова от Асоциация Общество и Ценности, инициатор на седмицата на брака у нас. 

Здравите бракове носят огромна полза – те създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата. 

Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 24 страни по света, сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др.  Целта и е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.

източник: ГС „Асоциация Общество и Ценности“, инициатор и координатор на инициативата в България
за контакт: Михаела Джоргова, email: [email protected],  тел. 0897 859 376

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *