| |

Столичният кмет ще бракосъчетае двойка по повод Седмицата на брака

София, 06.02.2016г. Госпожа Фандъкова подкрепи Седмицата на брака у нас. В знак на подкрепата си тя ще бракосъчетае една от двойките, които по време на инициативата ще сключат брак в столицата. Сватбеният ритуал ще се състои в тържествената зала на Столична община на улица “Московска”.

Седмицата на брака ще се проведе от 7-ми до 14-ти февруари 2016 г. за пета поредна година у нас. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно по същото време в над 23 страни по света.

Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Инициативата включва провеждане на редица мероприятия с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка.

Целта на Седмицата тази година е да насърчи двойките и да покаже на младите хора, че бракът не е отживелица, както и че е възможно да имат пълноценни бракове, основани на взаимна любов и посвещение. 

По време на Седмицата ще се проведат различни събития: семинари, дускусии, романтична музикална вечер и други. Те могат да бъдат видяни на сайта brak.bg и в страницата във фейсбук fb.com/brak.bg. Видео клипове, в които различни двойки споделят за брака си, са част от кампанията в социалните мрежи. 

Седмицата на брака цели превенция на разводите, самотното родителство, стреса, липса на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.  

Инициативата се популяризира от граждански организации и личности, подкрящи брака и семейството. В Седмицата на брака участват брачни двойки, неправителствени организации, бизнеси, държавни институции, църкви и религиозни организации, професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве, образованието, личности, подкрепящи брака, представители на медиите и др. Инициатор и координатор на инициативата е гражданско сдружение “Асоциация Общество и Ценности”.

За контакт: 
​Седмица на брака
тел. 0897 859 376
[email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *