Стартира конкурсът на 13-то издание на Седмицата на брака

“На какво ме учи връзката с моята половинка?” е темата на конкурса тази година

13-то издание на инициативата ще награди две от семействата с едноседмична почивка в къща на морския бряг

Когато двама души встъпят в брак, те очакват той да продължи през целия им живот, сочат проучванията. Въпреки това, над 1/3 от браковете у нас завършват с развод. За да помогне на повече двойки в пътя им към изграждане на трайни и удовлетворяващи отношения, 13-то издание на Международната Седмица на брака у нас стартира конкурс на тема „На какво ме учи връзката с моята половинка? 

В брака ни ние израстваме заедно и се учим на много неща. Учим се на приемане, грижа, търпение, прошка, отстояване, доверие, зряла любов… Да продължаваме да се учим е признак на зрялост. Именно затова задачата към съпрузите тази година е всеки да сподели на какво го учи връзката с неговата половинка. 

Крайният срок за участие в конкурса е 8 февруари 2024 г. на страницата на инициативата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg,  където са поместени и условията на конкурса. Две семейства ще получат награди. Едната ще бъде за публикацията, събрала най-много харесвания, а другата ще бъде определена от журито на конкурса. Победителите ще бъдат обявени на 13 февруари 2024 г. 

Всяко от двете семейства ще получи седем дневна почивка за цялото семейство в къща Alexger Seaview House на брега на морето в Псакудия, Гърция и безплатно участие в ежегодния едноседмичен семеен семинар, по повод инициативата. 

В състава на журито, в екип със своите половинки, са: Мария Гроздева, олимпийска шампионка по стрелба, Владо Николов, бивш олимпийски шампион и капитан на националния отбор по волейбол, и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране, в екип със своите половинки.

Инициативата в България е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 30 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не вземат брака си за даденост. Тя цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата. 

Седмицата на брака насърчава участието на семейни двойки, както и на онези, които искат да създадат семейство, на професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве, учители, преподаватели, личности, подкрепящи брака, кметове, представители на неправителствените организации, вероизповеданията, институциите и медиите. 

Инициативата е съпътствана у нас от множество събития за настоящи и бъдещи семейства, конкурс за семейните, практични предизвикателства за задълбочаване на близостта между съпрузите и др. Повече информация за конкурса, инициативите и събитията по повод Седмица на брака и начините, по които може да участвате ще намерите на сайта brak.bg и на страницата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg.

За повече информация и контакт: [email protected]

www.brak.bgfb.com/brak.bg

Подробна информация за конкурса ще намерите на Facebook страницата ни, както и на сайта от тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *