| |

Стартира конкурсът на 12-то издание на Седмицата на брака в България

„Оцени своята половинка“ е темата на конкурса тази година

12-то издание на инициативата ще награди две от семействата с едноседмична почивка на морския бряг

Когато двама влюбени встъпят в брак, те очакват чудото да продължи за цял живот, сочат изследванията. Въпреки това, над 1/3 от браковете у нас завършват с развод. За да помогне на повече двойки в пътя им към изграждане на трайни и удовлетворяващи отношения, 12-то издание на международната Седмица на брака у нас стартира конкурс на тема „Оцени своята половинка“.

Всеки от съпрузите трябва да сподели кое го е привлякло в началото на връзката и кое продължава да го/я привлича и днес. Целта е партньорите да задълбочат близостта и удовлетвореността в брака си, оценявайки  по-често един друг.

Крайният срок за участие в конкурса е 8 февруари 2023 г. на страницата на инициативата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg, където са поместени и условията на конкурса. Две семейства ще получат награди. Едната ще бъде за публикацията, събрала най-много харесвания, а другата ще е определената от журито на конкурса. Победителите ще бъдат обявени на 12 февруари 2023 г. 

Всяко от двете семейства ще получи едноседмична семейна почивка в семейната къща Alexger Seaview House на брега на морето в Псакудия, Гърция, и безплатно участие в събитието „Успешен брак, успешно родителство“.

В състава на журито, в екип със своите половинки, са: Мадлен Алгафари – писател, терапевт и преводач; Владо Николов – мнокократен шампион на България и бивш капитан на националния ни отбор по волейбол и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране.

Седмицата на брака кани и тази година кметовете да подкрепят семействата, между 7 и 14 февруари. Над десет от тях плануват да се включат. Сред тях са кметовете на Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Трявна, Созопол, и на столичните райони: Банкя, Средец, Панчарево и Нови Искър. 

Инициативата в България е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в близо 30 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не вземат брака си за даденост. Тя е съпътствана от множество събития за настоящи и бъдещи семейства, конкурс за семейните, практични предизвикателства за задълбочаване на близостта между съпрузите и др.

Повече информация за условията на конкурса, инициативите и събитията по повод Седмица на брака може да намерите на сайта brak.bg и на страницата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg.

За повече информация и контакт: [email protected]
www.brak.bgfb.com/brak.bg

Подробна информация за конкурса ще намерите тук.

Повече снимки и информация за къщата може да видите и в Booking ОТТУК

​Ще бъдем благодарни да дадете гласност на конкурса, за да достигне до повече хора, които да се включат и насърчат други с примера и споделеното от тях!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *