|

Семейството е най-голямата привилегия и предизвикателство, казват Райкови, родители на 6 деца

27 семейства, с три и повече деца по време на брака си, се включиха с 27 вдъхновяващи снимки и истории в конкурса “Моето голямо семейство”. Той се провежда, по повод 11-то честване на Седмицата на брака в България, чиято цел е да напомни на двойките да поддържат близостта помежду си.

Семейство Райкови

​Наградата за семейството с най-много деца спечелиха Орлин и Цвети Райкови. Те са семейни от 23 години и имат шест деца – Боряна на 22 г., Мартин на 18 г., Андрей на 16 г., Крум на 13 г., Стефан на 7 г. и Данаил на 3 г.

За тях семейството е най-изпитателното предизвикателство, но и най-вълнуващата привилегия. Определят го като източник на най-дълбоките болки, но и на най-големите радости, “най-чистото огледало на слабостите ни, но и най-сигурна подкрепа във всички обстоятелства.“

Семействата включили се в конкурса

Те споделят също, че семейството е приключение, призвание и школа и допълват – “приключение, защото ни сблъсква с неочаквани, неизвестни или невъзможни хоризонти; призвание, защото е възложена ни свише задача да си служим един на друг, всеки според отредената му роля… и школа, защото ни учи на характер, смирение и служение – както нас като родители, така и децата, с които споделяме живота си, подготвяйки ги за техния самостоятелен път.”

​Втората награда за семейството с най-много харесвания на споделеното от тях спечелиха Данаил и Нора Таневи, които са женени от 11 години, с техните три деца – Виктор на 9, Катрин на 8 и Тео на 6.

Семейство Таневи

Те споделят, че за тях семейството и децата са “най-струващата си, въздействаща и красива инвестиция, която можем да направим на тази земя.”

Всяко от двете семейства получи ваучер за семейна почивка, в един от най-новите и модерни пет-звездни ултра ол инклузив семейни хотели на морето – @WaveResortPomorie и безплатно участие в шестото издание на Училище за успешен брак.  

В състава на журито тази година се включи Владо Николов – петкратен шампион на България, бивш капитан на националния ни отбор по волейбол и баща на четири деца. В края на конкурса той пожела на семействата да продължават да вдъхновяват себе си и другите, за това как можем да изпълним със смисъл живота си.

Споделените снимки и истории от 27 участници в конкурса могат да се видят в албума “Моето голямо семейство” на страницата на Седмица на брака fb.com/brak.bg.

Инициативата в България е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света. Тя е съпътствана от множество събития за семейни, и не само, интервюта с известни двойки, вдъхновяващи истории и практични съвети и предизвикателства, насърчаване на семействата от кметовете и др.

ОТЗИВИ ОТ ЖУРИТО НА КОНКУРСА:
„Продължавайте да вдъхновявате себе си и другите, а те да взимат пример от вас как можеш да изпълниш съд смисъл живота си!”, им пожелаха Владо и Мая Николови.
„Снимките ви излъчват толкова живот, надежда и оптимизъм. Историите са впечатляващи!”, споделиха Стоян и Снежи Георгиеви
„Прекрасно е и да четеш окуражаващите и изпълнени с любов и надежда думи на родителите! Огромно браво на всички ви, наистина думите ви ни насърчават!”, споделиха Александър и Валентина Каролеви 

За повече информация и контакт: [email protected]
Албумът „Моето голямо семейство“ може да видите на:
https://www.facebook.com/brak.bg/photos/pcb.5411561042190831/5411314132215522
Всички истории и снимки от албума могат да бъдат видяни и в сайта ОТТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *