|

Семейна медена събота в Националния политехнически музей

На 12.02.22 г., събота, от 17:00 ч. Националният политехнически музей (НПТМ) организира Семейна събота под надслов „Медена събота“.

Защо „медена“? Защото любовта и семейството са като мед, има и сладост, има и жило. Медена е още защото на 10-ти февруари е ден на пчеларя и ще има специална презентация от Явор Кирилов – като сам той се определя като „пчелар през почти целия си съзнателен живот“ – свързана с история на пчелите, пчеларството и тяхното значение за живота.

Всъщност Явор е на 36 години, завършил е специалност „Политология“ в УНСС и „Политически мениджмът“ в СУ „Св. Климент Охридски“, но със силни пристрастия в областта на биологията и историята. Понастоящем е личен секретар на Н.В. Цар Симеон II и завеждащ Царската канцелария в Двореца Врана.  Той е осъществил контакт и с представители от  бар „Абордаж“, където пък предлагат медовина. Възможно е да направим дегустация – още уточняваме подробностите. Ще има забавни игри за по-малките.
От Здравко Пеев – микробиолог, медовар, фехтовач, музикант и запален „фен“ на живота през Средновековието – ще научим любопитни факти за „тайната на напитката на боговете“ –  медовината –  и автентични рецепти за нейното приготвяне.

Като гост говорител ще участва доц. д-р Костадин Нушев от БФ на СУ.

Заради пандемията и ограниченията, ще е необходимо предварителна резервация по e-mail [email protected] или през messenger на Facebook страницата на музея. Освен основната експозиция  гостите могат да разгледат и двете гостуващи временни изложби „Песента на дървото“ и „Науката е ТЯ!“. 
Семейният билет е на стойност от 15 лв. и включва 2 възрастни с до 3 деца. 

Събитието ще е и първото от поредицата иницативи свързани с 65-та годишнина от основаването на НПТМ. 
Национален политехнически музей
София, ул. „Опълченска“ № 66
тел.: 02 931 80 18
http://polytechnic-museum.com/

Събитието се организира по повод Седмицата на брака в България, която се провежда от 7 до 14 февруари в над 25 страни по света. Повече виж на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *