|

Седмичните срещи между съпрузите са на фокус през 2013

София, 02.02.2013г. Седмицата на брака ще бъде отбелязана за втора поредна година в България. На фокус през тази година са срещите между съпрузите. Асоциация Общество и Ценности, която е координатор на инициативата, насърчава брачните двойки да развият навик да отделят регулярно време за среща един с друг.

За да напомнят нуждата от качествено време между партньорите координаторите са създали в една от социалните мрежи събитието „Романтична среща с моя съпруг/моята съпруга“.

Освен срещата по време на седмицата двойките ще могат да се състезават и за наградите от конкурса на Седмицата на брака като споделят кога и как отделят време за половинката си и какво значение има това за брака им. 

Страницата на инициативата www.brak.bg предоставя редица възможности, по които бизнеси, неправителствени организации, училища, медии, и вероизповедания  могат да се включат в подкрепа на двойките в изграждането на успешен брак.

Седмицата на брака е международна инициатива, която се провежда ежегодно между 7 и 14 февруари в над 12 страни по целия свят. Тя има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.

„Седмицата на брака е също време, в което съпругът и съпругата да оценят един друг и да отделят време да научат някои нови умения, които да направят брака им по-добър“, споделя Стоян Георгиев, говорител на инициативата.

Много бракове днес са в криза. Наблюдаваме висока степен на разводите, самотното родителство, икономическа задлъжнялост, стрес, липса на качествено време с децата. Седмицата на брака има за цел да противодейства на тези проблеми и да насърчи полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляването им.

Здравите бракове носят огромна полза, като създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата. Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *