| |

Седмицата на брака се проведе за шеста поредна година у нас

По време на инициативата успешно стартира Училище за успешен брак.

София 15.02.2017г. Седмицата на брака се проведе за шеста поредна година у нас. По време на инициативата стартира първият курс на Училище за успешен брак, който събра 60 участници. Освен лекторите, като гост-говорители на събитието се включиха Владо и Мая Николови, които споделиха от 13 годишния си семеен опит и отговориха на въпроси на участниците. Курсът бе изцяло с практична насоченост и даде възможност на присъстващите да усвоят различни умения, чрез интерактивни упражнения по време на сесиите.
Участниците получиха създаденият за Училище за успешен брак наръчник за подготовка на настоящи и бъдещи брачни двойки, съдържащ 30 практични теми с въпроси и упражнения.

По време на курса с много практични примери и упражнения бяха изложени темите: основни компоненти за изграждане на дълготраен брак; изясняване на целите, ролите и различията в брака; балансирането на приоритетите; умения за активно слушане и изграждане на откритост в общуването; решаването на конфликти, управлението на финансите, секса в брака, ефективни стратегии за отглеждането на децата, петте езика на любовта и как да съхраним брака и да разпалваме любовта помежду ни.

По време на Седмицата на брака бяха обявени победителите от конкурса “НАШЕТО ДА” в социалните мрежи, чиято история на предложението за брак събра най-много харесвания.
Над три хиляди участваха в предизвикателствата на инициативата, целящи да помогнат за съхраняването на брака и разпалването на любовта между партньорите. Организации и църкви в София и страната проведоха курсове за брака, романтична музикална вечер-концерт, вечеря за семейни и други. Бизнеси се включиха с конкурси и награди за двойките на страниците си в социалните мрежи.

Последните статистически данни* сочат, че броят на сключените бракове е нараснал с 30 процента, а бракоразводите са намалели с 14 процента, от началото на инициативата у нас през 2012 година.

Инициативата е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 23 страни по света между 7 и 14 февруари. Нейната цел е да напомни на двойките за важността да поддържат близостта в брака си, както и да насърчи обществените усилия в подкрепа на брака и семейството.

Инициативата се популяризира от личности и организации подкрепящи брака и семейството.  Инициатор и координатор на Седмицата на брака у нас е гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“. 

Повече информация, отзиви и снимки от провеждането на първия курс на Училище за успешен брак вижте на: http://goo.gl/2xjbnM
и от албума наhttp://goo.gl/2xjbnM
Седмица на брака 2017 година през погледа на медиите вижтеТУК
Историите от конкурса на Седмица на брака „НАШЕТО ДА“ вижте от ТУК

Пишете ни за повече информация и контакт на:
[email protected]
[email protected]


*Сключените в България граждански бракове, 2012 -2015г:
2012 – 21 167 
2013 – 21 934
2014 – 24 596
2015 – 27 720

Бракоразводи в България за периода 2012 – 2015г.
2012 – 11 947
2013 – 10 908
2014 – 10 584
2015 – 10 483
Данни на: www.infostat.nsi.bg

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *