|

Седмицата на брака бе отбелязана за първи път у нас

Приключи отбелязването на Седмицата на брака, която се проведе от 7-ми до 14-ти февруари за първи път в България. Това е международна инициатива, която има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Основната цел, която координаторите от Гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“ си бяха поставили за тази година е семейните двойки да чуят, че е възможно да имат щастлив и успешен брак.

Чрез сайта на инициативата www.brak.bg семейства от цялата страна успяха да почерпят различни идеи за това как да заздравят любовта по между си, да се забавляват заедно, да намерят полезни материали и ресурси за обогатяване и развиване на по-добри пълноценни взаимоотношения. „За нас е изключително важно женените двойки в България да повярват, че с целенасочени усилия могат да изградят успешен брак. Ние искаме да ги вдъхновим с тази инициатива“, сподели говорителят на инициативата Стоян Георгиев. Близо 20 неправителствени организации се присъединиха към инициативата за по-малко от седмица.

 Преподаватели в средните училища имаха възможността да използват ресурси от сайта www.brak.bg и да подчертаят важността и значението на брачната институция за отделната личност и обществото. Инициативата бе отразена от водещи радиостанции в столицата и страната, популяризирана в телевизионни предавания, печатни и интернет издания, както и чрез социалните мрежи. 

„Седмицата на брака“ се провежда едновременно всяка година в над 20 страни по света, сред които: Англия, Америка, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др., като броя на страните се увеличава с всяка година.  Инициативата предоставя редица възможности и включва дейности с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка и укрепване на традиционното семейство.

Източник: Асоциация Общество и Ценности

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *