|

Седмицата на брака бе отбелязана за втора година у нас

Десетки брачни двойки сложиха на фокус срещите помежду си.

Приключи отбелязването на „Седмицата на брака“, която се проведе от 7-ми до 14-ти февруари за втора поредна година в България. „Седмицата на брака“ е международна инициатива, която има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Основната цел на координаторите от Гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“ тази година бе да насърчат семейните двойки да отделят време за седмична среща помежду си.

„Ако двойките целенасочено отделят време да се виждат през седмицата и да поддъжат романтиката в брака си, това би намалило значително риска от проблеми в дългосрочен аспект“, споделя Стоян Георгиев, говорител на „Седмицата на брака“. Десетки семейства се включиха в събитието „Романтична среща с моят/а съпруг/а“ и сложиха на фокус срещите помежду си.

Чрез сайта на инициативата www.brak.bg семейства от цялата страна успяха да почерпят идеи как да отделят време един за друг, как да се забавляват, а също да намерят полезни съвети за развиване на пълноценни взаимоотношения.

Тази година за първи път се проведе конкурс на Седмицата с томбола и награди за участниците.  Различни двойки споделиха кога и как прекарват време заедно, как се забавляват и какво значи това за брака им. Техните истории можете да видите в страницата на инициативата www.brak.bg.

Тази година бизнеси подкрепиха инициативата със специални отстъпки за брачните двойки по време на Седмицата. Също така актьорът Ивайло Захариев, заедно със съпругата си Миряна, активно се включиха с подкрепа и популяризиране на инициативата.

В Германия например, няколко години след стартиране на инициативата, кметове отчитат ръст в сключването на брак и намаляване броя на разводите. Инициативата тази година е отбелязана в над 18 страни по цял свят сред които: Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, САЩ, Австралия, Холандия, Нова Зеландия, Южна Африка и др., като броят на страните непрекъснато расте. Целта е Седмицата на брака да обхване 75 страни до 2021 година.  

Източник: Асоциация Общество и Ценности, координатор на Седмицата на брака

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *