|

Предизвикателство на седмица 1-ва: Дневник на позитивните емоции

Подготвили сме 5 практични Седмични предизвикателства преди старта на Седмица на брака, които да ви помогнат в изградждането на траен и удовлетворяващ брак! Всеки понеделник от 6 януари ще може да ги следите на страницата ни във фесйбук на: fb.com/brak.bg или да ги получавате по имейл. Насладете им се!

СЕДМИЦА 1: ДНЕВНИК НА ПОЗИТИВНИТЕ ЕМОЦИИ

Дневникът на позитивните емоции е чудесен навик, който ни помага да се фокусираме върху онази част от поведението на нашия партньор, която ни кара да се чувстваме обичани, уважавани, оценени или просто щастливи.Как да направим дневник на позитивните емоции:

 Можем да използваме физически или дигитален тефтер. Силно препоръчително е да хартиен, а не дигитален, защото по този начин можем да покажем лично отношение, като положим усилия да изберем подходящия тефтер, да изпишем всичко вътре на ръка и след това да го оставим за спомен на половинката си. 

Всеки запис в тефтера се състои от 3 елемента: 
1. Дата; 
 2. Какво се е случило;
 3. Как сте се почувствали. 

В тефтера записваме само позитивните си емоции и преживявания, свързани с партньора. В края на седмицата разменяме дневника си с този на партньора си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *