Православни, протестанти и католици подкрепят Седмицата на брака у нас

Седмицата на брака по цял свят насърчава църкви и вероизповедания да участват активно в подкрепа на традиционния брак. За нас е радост, че Седмицата намери съмищленици от трите клона на християнството, както и от главния равин на България.

Света Неделя, София

По-долу поместваме информацията, която получихме от служители, които приветстват Седмицата на брака. Те ще се включат с богослужения, молитви и/или други инициативи в седмицата между 7 и 14 февруари, за насърчаване на брачните двойки и укрепване на семейството.

Православни храмове, които ще се включат с молитви и други инициативи във връзка със Седмицата на брака:


Църквите към Софийска митрополия ще отслужат богослужения и молитви за укрепване на брака и традиционното семейство по време на Седмицата.

Храм Света Неделя, ще венчава безплатно двойките, които имат граждански брак, но нямат църковен по време на Седмицата.

Храм Света София – всеки ден по време на богослуженията (8-10ч.) ще има молитва за укрепване брака и традиционното семейство

Протестантски църкви по градове:

Бургас, 13.02.2015, събиране на семействата и молитва през седмицата за брака и семейната институция в България, църква “Правда, мир и радост в Святия Дух”, Бургас 

Русе, 15.02.2015г. “Как мъжът и жената да се справят с изкушенията в този свят, за да изградят здрави семейства”, църква “Дом на пробив” 

Сандански, 08.02.2015г., 10ч., “Семейството като част от Божият добър план за човека” ул. Ст. Караджа 3, църква ОББ “Посолство Божие”

София, Солунска 48, 08.02.2014 г., служба за брака в Евангелска съборна църква

София, 08.02.2015, Васил Друмев 37, 11.00ч. “Как да създадем семейство?” църква “Прелом”

София, 14.02.2015г. от 17:30ч. „Тайната на успешния брак“ църква “Свети Йоан”

Червен бряг, 7 февруари от 11 ч. ул. „Тома Петков“ 24 Църквата на адвентистите от седмия ден, проповед във връзка с брака и семейството

Ямбол, 08.02.2015г. от 10ч. Служба за семейството църква “Кармил”, залата на кукления театър

Католическата екзархия:
Епископ Христо Пройков, представляващ Католическата екзархия в България, приветства инициативата “Седмица на брака” . Католическата екзархия продължава и т.г. с молитва и инициативи в подкрепа за семейството и брака. 

Юдейско изповедание:
Аарон Зербиб, равина на България, приветства “Седмицата на брака” и че ще се включи в отбелязването й. 

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *