|

Победители в конкурса „Наследството на добрия пример“

За нас е удоволствие да ви представим победителите в конкурса на Седмица на брака 2020 „Наследството на добрия пример“:

Награда на Журито на Седмица на брака:

Деница Стойчева Йеротеева

Майка ми и втория ми баща Евгени са женени от 25 години. Имах щастието да съм свидетел на голямата им любов и да раста в дом, където родителите се гледат влюбено и сияят от щастие.

За тези години, освен сестра ми, която се роди от любовта им, семейството ни се увеличи с още две деца. Една сладка сестра и малко момченце, които родителите ми осиновиха. Малката ми сестра беше на 1,4 месеца, когато дойде в нашия дом, а брат ми бебе на 3 дни. И до днес когато вече са съответно на 10 години и 6 години, са отглеждани с голяма любов и отдаденост. Възхищавам се на баща ми Евгени, който наравно с майка ми ставаше нощем и се грижеше за малките дечица. Въпреки трудностите те ни показаха, че с големи любящи сърца, могат да променят, съдбите на две деца.
Обичаме да се събираме на празници, защото сме едно голямо щуро семейство и се забавляваме много. И се караме много 🙂 Една голяма луда фамилия с много деца, така изглеждаме отстрани. Имам син на 3 години, който обожава леля си и чичо си, които са малко по-големи от него.
Това е наследството на добрия пример, което са оставили родителите ми в мен. Даване и показване на любов и грижа към онези най-малки дечица, които се нуждаят от закрила. Наследството, което получих от майка ми е да вярвам в невъзможното и да мечтая. Винаги са ми давали свобода да избирам пътя си и да правя собствените си грешки, за да израствам като личност. Наследството, което получих от баща ми Евгени е да избера съпруг, който е също толкова отговорен, любящ и добър, като него. Щастлива съм, че точно те да са мои родители.
Ако спечеля наградата искам да я подаря на тях, защото те я заслужват.

Награда за най-много харесвания на Фейсбук страницата на Седмица на брака:

Евгения Желева


Ще ви разкажем една история за едно щуро семейство, чиито дни са изпълнени с любов, смях, сълзи, върхове и долини.
Това са мама Галя и тати Живко. Семейство Брезови. Те са женени от 28г. и имат 3 деца: Еви, Дидо и Йоан.

Дидо и Еви от скоро имат свои собствени семейства. Аз – Еви и моят съпруг Дани, ще ви споделим кои са нещата, които ни вдъхновяват в нашите родители и са пример и за нашия брак. От малка си спомням, че хапването около масата всички заедно е не просто изключение по празниците, а си е направо правило в ежедневието. Това е важно за сплотяването на едно семейство, защото това е моментът, в който всеки споделя своя ден, планове и вълнения. Мама Галя и тати Живко слагат християнските ценности в основата на своя брак: как да обичаш другия, както себе си; как да прощаваш и да се извиняваш, когато си сбъркал; как да мислиш за другите; да насърчаваш и да подкрепяш, да бъдеш гостоприемен и да помагаш. С всички тези ценни уроци, те са пример за нас и за граденето на нашия семеен живот с Дани. Разбира се, едно от най-любимите неща, които сме научили от тях е умението им да се забавляват и да запазят чувството си за хумор. Да караш колело в 23ч вечерта – не е проблем, късните разходки и вечерни пикници – ежедневие, да скачаш от високо в езеро или да се катериш по дървета – това все още са любими неща на тати Живко и мама Галя. Нашата история спира дотук, но има още толкова неща, които можем да споделим … но може би друг път.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *