|

Обича ме, но не ме разбира – силата на емоционалните заявки

Едно от най-болезнените преживявания във всяка връзка (любовна, приятелска, колегиална) е усещането, че не си разбран, че си пренебрегнат. Това води до отчуждение, студ, празнота.

Най-магическото и трансформиращо преживяване във взаимоотношенията е усещането, че си разбран, приет, ценен, обичан. Това зарежда връзката с енергия, романтика, страст, очакване.
Тайната на тази магия се състои в едно ЕМОЦИОНАЛНО УМЕНИЕ, което всеки може да изгражда и развива – умението да улавяш, разчиташ и отговаряш на емоционалните заявки на другия. То е важно във всяка връзка – между брачни партньори, между родители и деца, между приятели, между колеги.
Всяка от страните в една връзка отправя ежедневно множество емоционални покани за свързване. Отговорът на тези покани е безценна инвестиция в емоционалната банка на двойката, от която се захранват отношенията в трудни моменти и кризи.
На срещата ще научиш:

  • Какво са емоционалните покани и как са свързани с емоционалните ни нужди?
  • Как отправяш емоционални покани?
  • Как да улавяш и да разчиташ емоционалните покани на другия?
  • Какви са възможните отговори на емоционалните покани и последиците от тях?

Ще се запознаем с трите възможни отговора, които всеки ден даваме, без дори да си даваме сметка за това. Ще тестваме и открием нашия стил на отправяне, както и този на отговаряне на емоционални покани.
Повечето щастливи двойки са такива, не защото притежават повече материални, интелектуални, социални предимства пред другите, а защото са се научили да откликват взаимно на емоционалните си нужди.
В края на събитието е предвидено време за общуване и консумация, която е включена в таксата.
Лектор: Иван Мирчев, личен и екипен коуч (акредитиран към International Coach Federation, ACC), с професионална квалификация по емоционална интелигентност.

Събитието е част от Международната седмица на брака*.

Такса: 10 лв. – с включена консумаиця. Билети може да закупите от тук.
Кога: 15 февруари, 17.30 ч.
Къде: Salted Café, София, ул. ‘Братя Миладинови’ 38

*Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *