| |

Обичаме да си подаряваме поне веднъж в месеца по един уикенд само за нас двамата

Необяснимо е за мен, че има двойки които твърдят че се обичат, създават деца, живеят съвместно, а не желаят да сключат брак и да кажат своето „Да“ пред Бога и пред закона! Този обет не прави хората по-отговорни, но е решение в правилната посока, защото бракът е преди всичко отговорност.

Аз съм мама на две големи деца и имам щастието да имам добър, отговорен и всеотдаен съпруг, с когото живеем в любов и разбирателство и със сигурност мога да твърдя, че любовта между нас не се е променила в сравнение с първата година на нашата връзка. Не мисля, че подписът има принос в щастието на нашия семеен живот, но е страхотно любимият мъж да заяви своето Да пред света и да поеме отговорността спрямо жената до него. Хубаво е, когато партньорите в едно семейство запазят любовта и тръпката помежду си, но основното което трябва да изградят помежду си е уважението. …

Чудесно е, ако говорят на един език и гледат в една посока. Да бъдат преди всичко партньори по отношение на съпружеството, родителството и общите цели и да се разбират дори само с поглед. Всички семейни двойки делим съпружеството с грижата за децата и изпълнението на служебните и обществени задачи. Но трябва съпрузите да си отделят време и пространство само за тях двамата, като от време навреме забягват някъде където да се отдадат един на друг и преоткриват. Страхотно е времето прекарано с цялото семейство и децата, но съпрузите се нуждаят и от усамотяване, а това е един прекрасен подарък който си заслужава да си подаряват понякога. Ние обичаме да си подаряваме поне веднъж в месеца по един уикенд само за нас двамата, извън обичайната домашна обстановка, на тихо и спокойно място извън града, защото няма нищо по-хубаво от миг романтика, време за да поглезим душите и сетивата си, време само за нас двамата. Романтичните забягвания са нещо, което считат за лудост повечето семейства и се питам защо поне веднъж не опитат?! Забегнете с половинката си, не забягвайте с непознат/а изневерявайки, защото човекът до вас има нужда от същите неща, от които се нуждаете и вие, просто ги споделете заедно и резултатът ще е невероятен, поварвайте!

С поздрав: Мариана Йорданова

Историята по-горе получихме от вас във връзка с конкурса на Седмица на брака 2013 на тема: „Kак отделяте време само за съпруга/та си и какво значение има това за брака ви“, координиран от гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“. Повече информация за конкурса вижте ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *