| |

Насо: Жена ми е най-добрият ми приятел

Насо и Веси Петрови са двойка от 1998 г. Встъпват в брак през 2002 г. Имат две деца. Насо е треньор по таекуондо. Ето какво сподели* той, във връзка с темата за брака, като продължение на инициативата “Седмица на брака”.

– Трябва ли, както в таекуондото и в брака да има дисциплина?
Насо: Да, трябва. Всеки има отговорности и задължения. Ако проявяваме безхаберие, няма да има добри резултати.

– Бихте ли нарекли безхаберници, тези които са се отрекли от възможността някога да встъпят в брак? Знаете, че това се е превърнало в тенденция.
Насо:
Имам друго отношение към хората, които не встъпват в брак. Хората са доста чувствителни на тази тема, като им кажат това. Фактът, че спиш с една жена и живееш с нея, не значи че сте семейство. Бракът е нещо повече. За мен жена ми е най-добрият ми приятел. В този смисъл аз поемам отговорност към най-добрия си приятел. Да съм на разположение, да се грижа за нея. Знам, че хората които живеят без брак, ще кажат и аз се грижа. Защо не поемеш официално тази отговорност, тогава?

Водещ: Как се промениха нещата от първите 4 години, когато сте били само гаджета и от 2002 г. нататък, след като встъпихте в брак?
Насо: Съжалявам, че чакахме толкова време, преди да се оженим. Трябваше да го направим по-рано. Чакахме за децата още две години след това и за това съжалявам. Бяхме решили поне една година да нямаме деца, за да се напаснем. Предполагахме, че ще има искри. И наистина беше така. Имахме търкания помежду си.

Водещ: Как се справихтe?
Насо: За мен първите 2-3 години от брака, бяха най-трудните. Всичко се променя, когато хората встъпят в брак. Наблюдавам тази тенденция, сякаш нещо застава на пътя на тази двойка, тя да изгради стабилни, хубави взаимоотношения. При нас сблъсъка беше много сериозен. Две различни кулури, от две различни семейства. Съпругата ми има три сестри и най-добрите и приятели са сестрите и. В нашия дом непрекъснато имаше гости, приятели. За нея този начин на живот с много хора в дома беше голям шок. Трябваше да намаля много този тип взаимоотношения. В нейното семейство много държат на това да сядат заедно на масата.Тя много държи на това. Гони ни всички да седнем заедно. Чакаме се.

Водещ: Има ли баланс или тя надделя, когато говорим за топлината на домашното огнище?
Насо: Твърдя,че има баланс. През годините всеки си зае територия, в която добре се справя и другия не му се меси. Тя се грижи за домашния уют. Подредба на дома, чистота, мебели. Не се меся за това. Има други неща, в които тя ми се доверява.

Водещ: Имате ли усещането понякога, когато сте заедно, че времето е спряло?
Насо: Обичаме да гледаме заедно филми, да си говорим. Или да не си говорим много, просто ей така да се гушкаме.

Водещ: Можете ли да наречете някой член на семейството си или цялото си семейство смисъла на своя живот?
Насо: Твърдя, че за моя живот аз съм най –важен. Като казвам, че съм най-важен имам предвид, че ако аз не се погрижа за себе си да имам свободно време, така че да разтоваря цялото напрежение, ще го прехвърля върху семейството си. Не мога да си представя живота без жена ми и без децата ми.

* Заедно с водещия на неделния блок на радио Маgic FM решихме да продължим темата за брака отвъд «Седмицата на брака». Ако сте семейни и искате да разкажете какво прави вас и брак ви щастливи, или как се справяте с различията или конфликтите помежду си, свържете се с нас на: [email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *