|

Мария Гроздева и Валери Григоров в подкрепа на Седмицата на брака

Интервюто с Мая Христозова, представляваща фондация „Корнърстоун“, по повод включването на им в честването на Международната Седмица на брака у нас.*

– Бихте ли се представили дейността си накратко?
– Фондация Корнърстоун успешно работи на територията на България с цел намаляване на безработицата и повишаване на икономическото състояние на хората. Нашата мисия е да осигурим бизнес обучения, менторство и консултации, за да помогнем на начинаещите предприемачи успешно да навлязат на пазара, да станат силни лидери и по този начин да допринесат и за цялостното развитие на обществото. Нашата целева група са малкия и среден бизнес, където семейните бизнеси преобладават. За нас е важно да мотивираме хората да развиват бизнес взаимоотношения основани на морал и почтеност.

– Какво Ви мотивира да подкрепите семействата, по повод честването на Седмицата на брака у нас?
– За нас семейството е сила и свещена единица. Вярваме, че любовта и семейните ценности са в основата за създаването на едно здраво общество и затова сме мотивирани да подкрепяме създаването и укрепването на повече семействата. Ние работим със семейни бизнеси и виждаме колко е важно да се подкрепя развитието именно на тази единица от обществото.

– Какво планувате да направите в подкрепа на семействата по повод Седмицата на брака?
– В Седмицата на брака фондация „Корнърстоун“ ще организира дискусия на тема „Семейство и бизнес – кой на кого помага“. Дискусията ще се проведе на 11-ти февруари от 18:00 часа до 19:30 часа в град Пловдив. Събитието се организира за семейни двойки, които имат общ семеен бизнес. Ще обсъдим с тях въпроси, свързани с това какво е да ръководиш семеен бизнес, какви предизвикателства срещат и как се справят с тях като партньори в работата и живота, бизнесът ли помага на тях или обратното.

Също така на 15-ти януари щe стартира игра в нашата Facebook страница, в която семейни двойки трябва да ни изпратят техни снимки с послание или кратко видео, в което с няколко изречения да ни кажат какво за тях е брака, как поддържат любовта помежду си, кое е любимото им нещо в техния партньор, каква е тяхната тайна за това бракът им да е успешен. Ще изберем двойка победители, които ще получат награда. След края на играта от нашата фондация ще обединим всички получени снимки и видеа в един общ клип, с който ще насърчим брака и създаването на семейства, ще покажем, че няма по-ценно нещо от любовта и че тя може да бъде съхранена.

– Какво ще пожелаете на семейните двойки?
– Пожелаваме Ви с обновени очи да погледнете на брачния си партньор по начин, по който никога не сте го виждали до момента, да видите силните му страни, които може би сте пренебрегвали и да ги оцените. Нека очите Ви да не се фокусират на неговите недостатъци.

Господ да Ви даде способността да видите отвъд видимото и да прозрете какво има в душата на другия! Казвайте всеки ден ‘ДА’ на вашата любов!

За връзка с „Корнърстоун“ посетете: https://www.facebook.com/CornerstoneFoundationBulgaria

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *