|

Концерт за любовта в два жанра – класика и джаз

Заповядайте на 13.02.2023г. от 18:30 до 20:00ч. на концерт от любовни песни в два жанра – класика и джаз, посветени на темата за любовта. Те ще бъдат изпълнени от Светлана Иванова – сопран и Томислав Вичев – пиано.

Ще чуете композиции на световно известни имена като: Гершуин, Коул Портър, Бах, Бизе, Пучини, Глук и др.
Мотото на концерта е: Любовта ще спаси света. Той се провежда по повод 12-то честване на Международната Седмица на брака в България и е под патронажа на „Кресчендо България“, с любезното съдействие на „Агапе България”.

Светлана Василева Иванова  е родена в София в семейство на музиканти и учи в НМУ „Любомир Пипков“. Завършва НМА „Панчо Владигеров“ София с диплома по специалности – оперно пеене при проф. Райна Михайлова и джаз пиано при проф. Юлия Ценова. Специализира с Майсторските класове на световно известните оперни певици Илеана Котрубас, Мими Куртце, Райна Кабаиванска, Мая сунара-Бианкини, Мирела Френи и Христина Ангелакова. 

Съчетава своята артистична, певческа и творческа дейност в Народния театър на Виена с многобройни спектакли на „Електра“ от Рихард Щраус и Театър „Талия“ в постановки на „Цигански барон“ от Йохан Щраус. Снима се като актриса и певица и озвучава модерни филми на режисьора Мара Матушка, Австрия. Оценена е високо от Министерството на изкуството и културата на Австрия, Университета Вей Фанг-Шандонг, Китай и от музикалните среди на Кейп Таун, Стеленбош, Южна Африка за постиженията ѝ като музикант и професор по пеене.
Светлана създава и ръководи Музикално студио „Сън Лайт“ и Концертни цикли, като професионално съчетава творческите си умения на преподавател и изпълнител. Завладяващият глас на талантливата певица ѝ позволява да представя уникално голямо разнообразие от музикални стилове. Завръщайки се в България през 2019 г. тя организира и изнася много камерни концерти в страната.

Томислав Вичев е квалифициран пианист, с богат опит, корепетитор, камерен музикант и преподавател. Получава музикалното си образование в НМУ „Любомир Пипков“ София специалност „пиано“ през 1988 г.. Защитава магистратура в ДМА „Панчо Владигеров“ София през 1995г. Специализира в изпълнението на пиано и камерна музика. В периода 1995-1997г. е член на оркестър „Веспер” – неоренесансов и необароков ансамбъл. Томислав е активен камерен музикант,
солист на оркестъра на Държавната академия, СО Шумен, СО Враца и др. От 1998  досега е акомпанятор в ДМТ „Стефан Македонски“.

Изпълнява музика за концерти на живо като балети, опери, музикални театрални постановки и кабарета. Изпълнител в оркестъра за мюзикълите  „Исус Христос Супер звезда“ и „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“. Участва в турнета заедно със съпругата си като дуо флейта и пиано в Япония, Китай и Южна Корея, където изпълняват разнообразна музика с широк стилов диапазон и импровизационна гъвкавост. Последните години участва активно в много мюзикъли като „MAMMA MIA” на Софийска опера и балет, „Фантомът на операта“, „Sunset Boulevard “ на Държавен Музикален Театър и други.


Вход: Свободендо запълване на местата в залата
В залата на “Агапе България”: ж.к. Младост 1, бул. Йерусалим №15
За повече информация: тел. 02 974 4481
https://agapebg.org/ministries/crescendo/
Организира: „АГАПЕ БЪЛГАРИЯ“

Събитието се организира по повод Седмицата на брака в България. Инициативата има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 26 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *