| |

Конкурсът на Седмица на брака търси семейството с най-много деца

11-то издание на инициативата ще награди две семейства

За 10 години българите сме се стопили с 840 хиляди, сочат първите резултати от преброяването на населението, провело се през есента. В доклад на ООН от 2009г. България е поставена сред десетте страни с най-бързо застаряващо население в света.​За да допринесе за насърчаване на раждаемостта у нас и посвещението към партньора и децата, Седмица на брака стартира конкурс: “Семейството с най-много деца”. Неговата цел е примерът и споделеното от семействата да вдъхнови и други да сбъднат мечатата си за по-голямо семейство.

​Двойки с три и повече деца, по време на брака си, ще могат да участват като изпратят семейна снимка и споделят какво са за тях семейството и децата.

Крайният срок за участие в конкурса е 8 февруари на страницата на инициативата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg, където са поместени условията на конкурса. На 9 февруари споделеното от участниците ще бъде качено на страницата в албума “Моето голямо семейство”, където всеки ще може да гласува за тях. Две семейства ще получат награди. Едната награда ще бъде за семейството с най-много деца по време на брака си, а другата за семейството събрало най-много харесвания. Победителите ще бъдат обявени на 12 февруари. 

Всяко от двете семейства ще получи ваучер за семейна почивка, в един от най-добрите и модерни пет-звездни ултра ол инклузив семейни хотели на морето – @WaveResortPomorie и безплатно участие в шестото издание на Училище за успешен брак.  

В състава на журито тази година са: Владо Николов – петкратен шампион на България и бивш капитан на националния ни отбор по волейбол, Стоян Георгиев – председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране и Валентина Каролева, актриса, в екип със своите половинки.  

Седмицата на брака кани също кметовете да се включат в инициативата като почетат, между 7 и 14 февруари, семейството с най-дълъг брак и семейството с най-много деца на територията на тяхната община. 

Инициативата в България е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост. Тя е съпътствана от множество събития за настоящи и бъдещи семейства, конкурс към семейните, практични предизвикателства за задълбочаване на близостта между съпрузите и др.

Повече информация за условията на конкурса, инициативите и събитията по повод Седмица на брака може да намерите на сайта brak.bg и на страницата в социалната мрежа: fb.com/brak.bg.

За повече информация и контакт: [email protected]
www.brak.bgfb.com/brak.bg

Подробна информация за конкурса ще намерите тук.

Ще бъдем благодарни да дадете гласност на конкурса, за да достигне до повече хора, които да се включат и насърчат други с примера и споделеното от тях!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *