Как промяната на отношението може да промени брака ни е на фокус през 2018

Каква е ролята на личното отношение и отговорност за щастието в брака ни? Възможно ли е промяната на нашето отношение да промени курса на брака ни?

Стабилното семейство дава сила на всеки негов член. Здравото семейство предоставя на децата любяща и сигурна среда, която ги стимулира да се развиват и разгърнат своя потенциал.

Родителството изглежда изпълнено с надежда и вдъхновение. Децата лесно прощават, бързо израстват и непрекъснато се променят във всеки следващ етап. Съзрявайки, те напускат семейното огнище. В голямата картина на живота родителството е по-скоро като спринт.

Бракът е нещо различно. Сключваме го с надеждата, че ще останем заедно „докато смъртта ни раздели“. Понякога това може да ни изглежда много, много дълго като време. Всяка брачна двойка сама пише историята си. История, която може да е тежка, понякога да ни се струва безнадеждна. За разлика от децата, които непрестанно се променят, може да ни изглежда, че нашите съпрузи никога няма да се променят. 

Здравият брак е едно от най-красивите неща, които можем да преживеем през живота си. Според експертите силната връзка между родителите е едно от най-важните неща, които те могат да осигурят на децата си. Ето защо темата за брака заслужава нашите време и внимание. 

Когато говорим за брачната връзка, вероятно няма по-важна тема от личното ни отношение към партньора ни. Обективът, през който избираме да гледаме на нашия съпруг или съпруга и на нашия брак всеки ден, е определящ фактор за удовлетворението ни от брака. И в живота като цяло.

На практика цялата атмосфера, която създаваме с брачния си партньор, се влияе от добрата КОМУНИКАЦИЯ между нас. Само от нас зависи да подобрим тази комуникация!

Извършването на някои прости промени в личната ни нагласа, отношение и комуникацията с партньора ни може радикално да подобри брака ни!

Ежедневните предизвикателства на Седмицата на брака през 2018 година са насочени към отношенията, които са определящи за щастието в брака ни.

Нека сложим брака си на фокус през тази седмица. Няма да е лесно. Ще изисква целенасочено да отделим време и да предприемем някои действия, като например: да си тръгнем навреме от работа; да плануваме време насаме един с друг; да организираме грижата за децата; да отложим някои задачи…

Всяка минута, вложена в брачното ни взаимоотношение, си заслужава!

​Абонирайте се като двойка за тях още сега на: http://eepurl.com/bbnWpT 

Всяка сутрин между 7 и 14 февруари ще може да ги получавате безплатно на електронната си поща.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *