|

Какво споделиха 41-те участници в конкурса на Седмица на брака?

1. Казваме се Светлана Николчева и Мартин Николчев- женени сме от година и 3 месеца.
Светлана: бракът е тайнство, в което се уча да овладявам нетърпението си и да се доверявам изцяло на мъжа до мен. Това води винаги до голямо добро.
Мартин: Уча се да поставям граници, да си лягам навреме и да се радвам на живота

2. Ние сме Зинаида Теодосиева и Красимир Теодосиев заедно сме от 13 години, а от 9 сме женени. Имаме 3 прекрасни дечица.
Зинаида: На доверие , доверие в един единствен човек, с който и в бедност и в богатство ще сте щастливи, защото вярвате един в друг. Ние вярваме и се доверяваме един на друг сега и завинаги.
Красимир: Връзката ни ме научи на отговорнос към нея и към децата ни. Да не се отказвам никога от отговорността да им осигуря щастлив семеен живот.

3. Ние сме Ивета и Пламен Коеви женени сме от 31 години

Ивета: Тези години връзката от брака ме учи на търпение, търпение което той ме научи да проявявам, нужно е когато си изправен пред предизвикателствата. На още по -голямо взаимно уважение, нужно е за да има баланс и разбирателство. На една още по -голяма истинска и пълноценна любов, защото ако я няма, не би бил същият нашият свят.
Пламен: Връзката през тези години ме научи на безгранично доверие, едно от най-силните неща за една връзка. На примирие, без него нямаше да бъдем толкова силни. През годините взаимно се научихме да прощаваме, да се обичаме още по силно, уважение, на искреност и любов.

4. Рени Захариева и Кирил Захариев. Семейни сме от 2008 година и на 29.03.2024 г. ще направим 16 години брак.


Р-омантиката важна
Е
Н-али? Но без
И-стината някак не върви.

К-ато семейство безусловно
И-скаме и
Р-аботим неуморно.
И-маме една мечта,
Л-юбовта ни да остане все така.

5. Катя Тропанкова, моят съпруг е Георги Тропанков от град Гоце Делчев, женени сме от 1981 година (43 години), имаме две деца и двама внуци.
Георги: Моята съпруга ме научи, че семейството е споделеност във всичките ѝ форми – на щастие, на успехи, на мечти, на вдъхновение, но и на болки, страхове и трудности.
Взаимно се научихме да искаме да останем, да присъстваме във връзката и да имаме желание да я направим по-хубава, по-смислена, по-цялостна, по-взаимна, по-изпълваща, по-топла, по-доверяваща, по-съкровена. Тя ме научи, че в семейството не трябва да искаш, а да даваш, много да даваш, научи ме на приемане и

Катя: Моят съпруг ме научи да ценя онези малки, най-истински жестове, защото те показват най-силно колко много може да обича човек. А семейството е любов. Любовта пък дава живот. Той ме научи, че най-важният подарък е опакован в любов и уважение.

Взаимно се научихме, че семейството е на първо, на второ и на трето място, всичко останало е след това.
Взаимно се научихме, че след семейство няма точка, а има запетая, защото семейството е основата на щастието, развитието, разгръщането на различни житейски плоскости.

6. Галина и Димитър Ушеви
Заедно сме от 5 г, а официално в брак от 2
.

Димитър: Съпругата ми ме учи на безкрайна нежност и сърдечност, която прониква във всеки аспект от живота ми. Тя ме учи на търпение и разбиране, давайки ми възможността да видя света през очите на другия. Научих се да бъда по-добър човек, да се отдавам с любов и да бъда готов да приемам истината, дори когато тя е трудна.В нея откривам смисъла на истинската обич, а също добър приятел, което ни помага да се превърнем в най-добрите версии на себе си, сплетени от любов, приемане и вдъхновение

Галина: В нашата връзка със съпруга ми, всеки ден е ново приключение, изпълнено с подкрепа, вяра и израстване. Той е моят камък за опора и е винаги там, за да ми подаде ръка и да ме подкрепи във всички мои начинания. Споделяме си всичко, а прошката и вярата ни в Бог ни дават сила да преодолеем всички трудности. От него се научих да бъда по усмихната и спокойна, да вярвам в доброто в хората и никога да не се предавам .

7. Ние сме семейство Арнаудови : Георги Красимиров Арнаудов и Ирена Ивова Арнаудова. Семейство сме от 18.05.2018г и имаме две прекрасни момиченца Кристалина 5г и Андреа 2г.

Георги: Всичко, което ме привлече и с пълна сила продължава да ме привлича в Рени е: увереност, интелигентност, спонтаност и добродушие.
Ирена: Георги ме плени със неговата уникалност, решителност и енергичност, грижовност и внимание не на последно място мъжественост.
Децата взаимно ни учат на търпение, смиреност и сплотеност.

8. Христиана Георгиева, омъжена от 2 години и половина за Васил Георгиев.

Христиана: Връзката с моята половинка ме учи на безпрекословна и жертвоготовна любов. Любов, която дава, която се грижи и, която не приема другия за даденост. Любов, която приема другия като скъпоценен дар, който пази близо до сърцето си всеки ден.
Васил: Връзката с моята половинка ме учи да оценям. Да оценям всеки миг, прекаран заедно, защото няма нищо по-ценно от времето, в което се наслаждаваме един на друг и на любовта си.

Учи ме да спазвам обещанията си и да пазя доверието помежду ни с цената на живота си. Учи ме да бъда силен, за да бъда до нея в добро и в лошо, да я пазя и да бъда нейният герой. И така докато смъртта ни раздели.

9.Ние сме ЙОРДАНКА ПЕТРОВА, ТОШО ГЕНКОВ и ЕВА ГЕНКОВА, семейство от август 2008.
Йорданка: Научила съм се на търпение, уважение, компромиси и копунясване. Съпруга ми е всичко за мен ,може да се разчита на него ,като е отдаден на нашето семейство.
Тошо: Връзката ми с Йорданка ме научи на търпение и отдаденост.

10. Ние сме Димитринка Йорданова Спасова и Евгени Иванов Спасов, имаме сключен граждански брак от 21.05.2023г., а сме заедно от 2017г. Имаме си една прекрасна дъщеричка на 4г., която изпълва дните ни с много радост, тревоги , щастие и любов.
Димитринка: Той на мен ми дава спокойствие. Бракът ни, ни учи на търпение и уважение един към друг. Евгени: Тя и детето за мен са всичко.
Обичам ги повече от живота ми.

11. Донка Минчева и Цветан Минчев, женени от 11 години.
Донка: Връзката с моя съпруг ме учи на грижа, всеотдайност, устойчивост. Той е човека с главно Ч, който винаги ме разбира и изслушва, което ме учи да съм по-търпелива.
Цветан: Донка неотлъчно е до мен и ме учи на увереност, вяра в доброто и безгранична любов. Винаги е до мен и ме подкрепя във всяко начиначие, което ми дава голяма увереност. Ние сме заедно от деца, така, че нашата връзка ни е дала много уроци.

12. Кристина и Петър Михайлови. Женени сме от 12 години и имаме прекрасен син.
Кристина: Животът е магия любовта е вечна младост. С разбирателство всичко се постига.
Петър: Семейството не е важно то е най-важно. Топлата храна в дома, детската усмивка и любовта ни дава сили да Живеем този единствен живот пълноценно.

13. Евдокия Николкова и Павлин Николков.
На 21.02.2024 г. ще бъдем женени от 26 години!!!

Евдокия: Научих се на търпение и себераздаване!

Павлин: Научих се да отстъпвам и да се раздавам за семейството си!

14. Семейство сме от над 20 години. Генка и Георги Георгиеви.
Съвместния живот ни помага да преминаваме през изпитанията на живота и да опознаем себе си.

Генка: Убедих се за себе си, че когато съм заявила пред Бога и пред хората, че ще споделя живота си с този човек, ще държа на думата си, каквото и да се случва, защото човек струва толкова, колкото струва думата му.
Връзката ни учи на търпение, на прошка, на любов, на грижа, на постоянство, на сила и устойчивост пред изпитания, издига духовно, който иска да му се случи това.

Георги: Връзката ме научи на още по- голяма отговорност, грижа за сина ни, на всеотдайност и мъдрост . Колкото и да е трудно, в брака се расте. Учим се взаимно на ремонтни дейности, готварство, домакинстване и разбирателство .

15. Ние сме Ралица и Младен Савови от град Бяла, обл. Русе. Женени сме от 9г., а от 13 общо заедно. Имаме две деца.
Ралица: Бракът ни научи на доверие, взаимопомощ, толерантност и много търпение. Бракът е не само съпружески задължения, а човек, на когото да разкажеш как е минал деня ти и в хубави и лоши моменти да не променя отношение си.
Младен: Бракът ме направи по-отговорен, по-грижовен и мил. Бракът е свещен съюз и обет на уважение и споделяне както на радостни, така и на трудни моменти.

16. Валентин и Николина Върбанови. Месец април ще празнуваме 20 години брак.
Имаме две прекрасни дъщери: На 17 и на 8 години.
Николина: Бракът ме научи на отговорност и любов.
Валентин: Бракът ме научи да бъдa търпелив и всеотдаен към 3-те жени в живота ми.

17. Емилия и Пламен Кръстеви, 22 години брак заедно.
Емилия: Научих се, че е много важно да се възпитава децата и да бъдем вечно заедно и да вярваме в Бог
Пламен: Научих се, че е много важно да се възпитава децата и да бъдем вечно заедно и да вярваме в Бог

18. Лиляна Велчева и Георги Велчев. Живеем в София и имаме брак от 13 години. Имаме 2 прекрасни деца – Николай – на 13 години и Мария, която е на 3 години.

Лиляна: моят брак се гради на търпението, обичта между двамата със съпруга ми и доверието, което имаме. Ние сме женени от 13 години и все още любовта ни е жива.

Георги: Бракът ми е много щастлив с моята съпруга Лиляна

19. Ние сме семейство Поля и Людмил Георгиеви. Заедно сме от 18 години, а от 10 години официално сме семейство Георгиеви. Родители сме на две прекрасни момичета Марина и Лора.

Поля: Той е моят любим, моят най-добър приятел, той е моята упора, подкрепа и сродна душа. В продължение на толкова години аз всеки ден преоткривам смисъла на думата любов! С него споделям всичко, с него мечтаем и с него сбъдваме.

Людмил: Във отношенията с моята любима аз открих истинската любов и безрезервно доверие. Научих се на уважение и компромиси в името на това, да бъдем успешно и сплотено семейство. Научих се на повече търпение.И видях какво е наистина да обичаш и да бъдеш обичан!!!

20. Ние сме Галя Томова и Петко Томов от Ботевград, в брак сме от 03.09.2019 г.
Галя : Моят съпруг, е идеалната половинка за семеен живот. Съвместната ни връзка ме научи, че най-важното в живота е когато съществува „Ние“ – то руши прегради, сътворява нови чудеса и само то е гаранция за удовлетворяващ успех и благоденствие. Мъжът ми със своя спокоен и чувствителен характер е истински благодетел за мен и прекрасната ни дъщеричка, той непрекъснато ми вдъхва още вяра и надежди за всеки следващ ден, като винаги обещава да бъде още по-успешен, щастлив, истински, светъл и красиво споделен; възбужда пеперудите в стомаха ми всеки път, когато е наблизо, и е толкова завладяващо, че сме успели да постигнем завидна упопия между две мечтателни души. Едно от най-спокойните места за нас е домът ни, ето защо ние заедно се научихме да превръщаме всяка една идея, свързана с него, в реалност.

Подклаждайки споделено вярата си за едно светло утре, затвърдихме у себе си качествата устойчивост, сила и енергийна стабилност. Петко е моята Суперзвезда, без която не мога да си представя живота, а бракът ни е Еферия на споделеността!!! Обожаваме да създаваме топли спомени заедно с прекрасни преживявания и пътешествия и владеем изцяло изкуството да се наслаждаваме един на друг!

Петко: Мога да заявя с всичките проценти на земята, че аз съм най-щастливият мъж да съм открил за себе си перфектната половинка! Заедно с моята съпруга сме изградили една непревземаема крепост, която браним със зъби и нокти, но и с много чувственост и нежност; интегрирали сме една система, която с всеки изминат ден облагородяваме и усъвършенстваме все повече и повече, че сякаш вече няма накъде … В тази прекрасна връзка важното е, че всеки остана себе си, но много вдъхновен за по-нататъшни действия и решителни постъпки именно от партньора въпреки необходимостта от много грижи и компромиси. Бракът ни е най-голямата НАГРАДА за мен, незаменима РАДОСТ и ЩАСТИЕ, очарователно БЕЗВРЕНИЕ, до Галя се чувствам най-щастливият, най-силният, най-увереният и истински мъж, тя ми разкрива непрекъснато красотата на света, разшири светогледа ми и ме научи да мечтая смело и да постигам въжделенията си решително и безотказно, безрезервно подкрепян от нея – моята вечна опора, моето обаяние и отражение на добрина; нежно цвете, поникнало в мразната реалност наоколо, обречена на лицемерие и тъмнина, но което придава смисъл на всичко!
Ще държа ръката на тази жена до сетния си дъх и в следващия си живот бих избрал отново нея! Ако искаш богатство, отглеждай обич! Аз съм най-богатият човек на света!!!

21. Ние сме Благовеста Николова и Трифон Николов, женени сме от 10г .

Благовеста: Всеки учебен процес не е никак лек. Понякига неприятен. Но в последствие -полезен.
Бракът не е само цветя и рози,а и трудни моменти.Именно в трудните моменти се научихме ,че не можем един без друг .

А за да сме заедно трябва да сме отворени към другия -нуждите му,желанията му и мечтите му.
След 10 години сме все още в началото на този процес.
А той продължава до края на живота ни .
Бракът е предизвикателство за смелите.
Трифон: Бракът ме учи на търпение

22. Пламен и Таня Пасеви, женени от 27 години

Таня: Връзката със съпруга ми ме учи да преминаваме трудностите ръка за ръка. Да се радваме на малките неща в живота и да оценяваме качествата на другия през целия съвместен живот.

Пламен: Връзката ми със съпругата ми ме учи да бъдем винаги заедно и все така отдадени един на друг. С мир в душите и с вяра в Бога да си прощаваме да се обичаме и да се пазим.

23. Ние сме Мария, Евгени и малкия Евгени Пулеви. Женени сме почти 3 години и имаме син на 1 година и 8 месеца.

Мария: Връзката с моята половинка ме учи, че сега аз не съм сама, а сега аз и мъжа ми сме едно цяло. Имаме един път, който искаме да извървим заедно въпреки всички трудности, грижейки се един за друг и разбира се, за нашето чудо.

Евгени: Моят брак ме учи на това , че истинското щастие носи в момента, когато виждаш жената си щастлива и нейното старание ти да бъдеш щастлив.

24. Ние сме Маринела Мичова и Богомил Мичов в брак от 07.07.2011г.

Маринела: Това на което ме научи и продължава да ме учи е търпение, което на мен ми липсва.Аз искам всичко да се случва сега,ако може за вчера…..и така съм винаги в напрежение и очакване.Благодаря ти любими,че ми показа как нещата могат да се случват, макар и бавно ,но спокойно!

Богомил: Брака ме учи да бъда отговорен човек, всеотдаен любящ съпрук и добър баща на децата.

25. Камелия Тодорова и Пламен Тодоров, 10г брак направихме през 2023г,
тази година ще направим 11
Камелия: Нашият брак ни учи на доверие, вярност, подкрепа опора един на друг.
Няма женска и мъжка работа, всичко е общо и е за наше добро трябва да се осъществи от нас ( ние).

Уважението и моментите насаме ни карат да споделяме чувства и възгледи за съвместното бъдеще.
Научи ни на сплотеност и да поддържаме огънят на любовта с докосване, поглед и блага дума един към друг.
Пламен: Връзката ми в брак със съпругата ми ме учи на смиреност, отговорност, уважение. Любов към семейството .

26. Десислава Димитрова и Станислав Димитров. Женени от 20.10.2018 г.

Десислава: Със Слави непрекъснато се стараем да поддържаме нашите семейни ценности. #ЗаЕдно се научихме на толерантност, грижа и споделеност. От него научих, никога да не заспиваме скарани, да готвя безупречно и да шофирам.

Станислав: За мен брака е огромна отговорност. Научих се на грижа, уважение и отдаденост. Благодарение на Деси научих, че брака е неразделност, да не можеш без един човек.

27. Даниела и Ивелин Минкови, 27 години брак, гр. Бургас
Даниела: В брака АЗ стана НИЕ, споделяме всичко заедно- мечти, цели, ценности, пари, приятели, дори работата – това ми помогна по- добре да се реализирам като личност- родих 3 деца, завърших 3 висши образования, със съпруга ми работим заедно професията, която обичаме.

Аз съм от хората, които трудностите по скоро ги отказват, а той е от тези, които се мотивират и стягат от тях, аз се уча от него да приемам предизвикателствата на живота, като възможност, а той от мен- да си даде време да се наслади на успеха, преди да поеме към следващата цел.

Благодарна съм, че съпругът ми е изключително прозорлив и отговорен човек, обича мнооого добре и от рано да се подготвя- усети кризата през 2008г. и така се беше подготвил, че три години след това още имахме пасти за зъби и други подобни в шкафовете; Ковид като ни посети, лекарствата вече бяха в шкафа, дадохме и на комшиите. В брака се уча( особено в последните години) не да моделирам съпруга ми според моите представи за съпруг, баща, човек и т.н., а повече да се моля за него и да разчитам на Божията благодат в живота ни!
Ивелин: Понеже съм имал трудно детство, животът ме научи да се боря и оцелявам. Това звучи добре, но то може да е за сметка на друго – на взаимоотношенията, например . Чрез моята съпруга аз се очовечих и започнах да научавам за съществуването на неща, на които преди това не бях обръщал внимание. Бракът е ШКОЛА, в която човек научава за изконните и вечни реалности на битието.

28. Семейство Разслабенови – Николай, Виктория и Йоанна, живеем със забележителната истина, че бракът не е само обединение на две сърца, а и постоянно училище за саморазвитие.

Николай: След 15 години съвместен живот, усъвършенствах търпението си, научавайки от Виктория какво значи да бъдеш постоянен опорник и приятел.

Виктория: вдъхновявам се от Николай за смелост и решителност в справянето с житейските предизвикателства. Но най-голямото ни училище е нашата прекрасна дъщеря Йоанна. Тя ни учи как да се радваме на моментите и да обичаме безусловно. Йоанна възприема света с чистотата и любопитството на детето в себе си, подсигурявайки, че в сърцата ни винаги ще има място за невинност и игра. Обичайте интензивно, учете от миналото и строете бъдещето си заедно.

29. Валерия и Иван Вълкови: Женени сме от 6.10.12, имаме 5 деца.

Валерия: Бракът ме научи да съм по-бърза, по-организирана, по-търпелива, да не очаквам, че някой вместо мен ще свърши моята работа, но да разчитам на помощ при нужда. Научи ме и на сътрудничество, да мисля и да се грижа за другите, а не само за себе си, да довършвам това, което съм започнала, да се доверявам повече на Бога, защото трудностите и задачите са толкова много, че, ако не вярвам, че Господ ще ми помогне, няма да успея. Също така да съм по-стресоустойчива.
Иван: Семейството винаги е било приоритет за мен. За тези години се научих да се справям с най-различни трудности и предизвикателства, както и да правя всичко възможно тези трудности да са по-малко.

30. Ние сме Ивиан и Божидара Боневи. Семейство сме от почти 8 години.
Имаме две деца на 6г. и на 3г.

Ивиан: Това което заедно научихме, наблюдавайки се, обичайки се и съприживявайки заедно цялото време на отминалите почти 8 години брак е, че любовта е подарък, че прошката е незаслужена, че мечтите не винаги се сбъдват, но има само един човек който прави обикновените моменти да бъдат прекрасни, трудностите да преминат по-леко, а отминаващото време да е изпълнено с вълнуващи спомени.

Божидара: В допълнение към моя съпруг ще добавя, че вкусната храна се приготвя не с часове в кухнята, а само с няколко топли думи към любимия човек и хубавата вечеря не е на свещи, а на трапезата, на която неугасимо гори пламъкът на любовта.

31. Ние сме сем.Тончеви, с брак от 16г.,заедно от 31г.

Виолета: Брака е това което те завършва като личност и създавате заедно едно нова клетка.Нашата е с три деца-блзинаци на 14г и по малък син на 11г. Обичам ги безкрайно всичките и за мен са най-голямото ми богатство!

Toнчо: Брака е вяра, надежда и любов. Всяка стъпка и тухла в брака градим с бога и той е нашия учител и наставник. Семейството е пристанището на което винаги се прибираш, отдъхваш и намираш утеха. То е лодка в бурното море на живота- трябва да следваме първоначалния ни курс и да се опитаваме нищо да не ни обърне.Когато сме заедно сме сплотени и силни. Важно е да оставим нещо след нас и да не сме живяли напразно! Децата са всичко!

32. Мирослава Христова Петрова – Младенова и Калоян Иванов Младенов. Женени сме от 2 години.

Мирослава: Връзката с моят съпруг ме учи да обичам все повече и повече. С него мислим винаги в една посока. Ние можем да се разбираме даже и без думи един поглед е достатъчен.
Калоян: Връзката с моята съпруга ми дава увереност и сигурност, когато двама души се грижат един за друг и го правят пълноценно с обич и много любов. Мислите,съкровените желания, преживяванията ни заедно са нещата, които ни сплотяват и правят обичта ни силна и здрава във времето. Да бъдеш с човека на сърцето ти е дар и най-ценното нещо в живота.

33. Станимир и Надя Върбанови, женени сме от почти 6 години.
Станимир: Нашата връзка ме учи ме да споделям повече и в по-голяма дълбочина, което пък помага да се свържа със самия мен.
Надя: Учи ме да приемам другия с неговите силни и слаби черти и да бъда щастлива с това, което имам днес и сега.

34. Ние сме семейство повече от 17 години. Емануил и Любов Вълкови.
Любов: Моят съпруг Емануил е голям подарък за мен, понеже, освен много други ценни качества, които притежава, е човек на дисциплина и ред, надарен от Бога със способността правилно да преценява възможности и време и да подрежда правилно приоритети.

Вече 17 години се уча от него и съм безкрайно щастлива и благодарна. Чрез постоянни съвети, подсказки и наставления на моя съпруг, Бог ме предпазва от много грешки и провали и ме обучава! Отношенията ни в брака са едно прекрасно практично училище, в което можем да се променяме и заедно да постигаме най-добри резултати в личностното ни развитие.

Емануил: Вече 17 години благодарение на моята съпруга Любов се уча повече да изслушвам, повече да споделям и повече да се усмихвам . А също продължавам да се уча от нея, как да пазарувам икономично като вземам предвид всички промоционални предложения.

35. Антонио и Светослава Ованезови, на 24 и 23 години, женени сме от година и половина


Антонио: Нещо, което научих, е че емоциите не са нещо лошо и дават цвят на живота. Научих се да разбирам и показвам емоциите си и да проявявам търпение към емоциите на другите.

Светослава: Научих, че нашата връзка е най-специалната връзка, която имаме. С другите хора аз съм себе си, но заедно с Тони сме едно! Другото важно нещо, което продължавам да уча, е да съм по-търпелива, изслушваща и подкрепяща.

36. Мария Иванова Петрова и Христо Стефанов Петров от 34 години заедно.
Мария: Дългогодишната ми връзка с моят съпруг ме научи на споделеност, хармония и доверие. Трудностите през, които сме преминавали са ни правили по силни и затова знам, че любовта е най-великото нещо!
Христо: Нашата дългогодишна връзка с моята съпруга ме научи на споделеност, хармония и доверие. Трудностите през, които сме преминавали са ни правили по силни и затова знам, че любовта е най-великото нещо!

37. Ренета Пламенова Борисова и Радослав Борисов Борисов.
Заедно сме от 11г, а имаме брак от 26.06.2022г.

Ренета: Връзката с моят съпруг ме учи, че семейството е споделеност във всичките ѝ форми – на щастие, на успехи, на мечти, на вдъхновение, но и на болки, страхове и трудности. Че семейството е вълшебно убежище, в което можеш да се скриеш от целия свят, когато имаш нужда от това, и да бъдеш себе си. Точно такъв, за какъвто винаги си мечтал. Учи ме, че семейството е стъпало, което те издига над колебанията и страховете ти и те вдъхновява да се развиваш непрекъснато.
Радослав: Връзката с моята съпруга ме учи, че семейството е стъпало, което те издига над колебанията и страховете ти и те вдъхновява да се развиваш непрекъснато.

Учи ме, че семейството е едно цяло, което не се дели – нито пред постелята, нито пред хляба, нито пред заплатата, нито пред хората. Учи ме, че семейството е любов, а любовта дава живот. А животът е такъв, какъвто си го направиш.

38. Елица Овчарова и Цветан Овчаров, женени от 7 години.
Елица: Лично мен бракът ме учи всеки ден да съм по-търпелива.
Учи ме да не съм права на всяка цена. Учи ме да си позволявам да бъда и слаба понякога!

Цветан: Със съпругата ми сме женени от седем години. Бракът ме научи на много неща, но най – вече да се извинявам, когато има нужда, да приемам и разбирам емоции, които са много различни от моите. Научи ме на истинския смисъл на думата Любов. И продължава да ме учи всеки ден!

39. Ние сме Борислав и Галина Гичеви. Имаме сключен брак от 19 години. Тази година ще направим своята 20-ста годишнина.

Галина: Връзката ми с моя съпруг ме е научила и продължава да ме учи на много неща. Уча се на това да приемам и ценя различието в другия, да прощавам бързо, да слушам повече, отколкото говоря, да поставям здравословни граници. Все повече осъзнавам колко голяма е силата на нашето единство и съгласие като съпрузи, как едно плюс едно е повече от две и каква е моята отговорност да ценя, пазя и подпомагам това единство.

Борислав: Аз научавам много първо за себе си – човекът, който ме познава най-добре, след Бог, не съм аз, а съпругата ми. Често научавам много за себе си именно чрез нея.
Уча се на ненасилствена комуникация, на езиците на любовта,на членовете на семейството ми, да поставям здравословни граници и много други неща, които не могат да се съберат в четири изречения. Уча се да съм мъж, съпруг и баща.

40. Гергана Костуркова и Мартин Минков. Заедно сме от 12 години, женени сме от 5.
Гери: Не е страшно да си себе си, не е страшно да си уязвим, не е страшно да те застигне буря в планината, ако до теб е човекът любим: Мартин.
Помъдряхме заедно, роди се дъщеря ни София и вече се учим тримата един от друг.

От него получих най-големите си уроци по доверие, подкрепа, търпение и смирение: той не само ги носи, с него имам шанса да ги упражнявам всеки ден.
Защото като един истински мъж Марто ми дава пространство на сигурност и стабилност, където тече спокойно обмен, където заедно растем и надскачаме себе си, където повярвах, че и аз мога и заслужавам да създам здраво и задружно семейство като неговото родно.

Марто: Научих се на заедност, на търпение и спокойствие, на диалог и отстояване, на това да виждам доброто у хората и доброто у себе си.
Научих се да бъда себе си, да бъда приет и да приемам, да прощавам и да искам прошка, да обичам и да бъда обичан.
Научих, че винаги ще се учим и ще работим над себе си и съм щастлив, че имам толкова мъдър, очарователен и вдъхновяващ учител, ученик и съученик до себе си.
И узнах, че и зад най-тъмните облаци грее слънце, стига да има с кого да полетиш над тях…

41. Ние сме Магдалена Чолпанова и Иван Грънчаров. Семейство сме отдавна, а официално от един ден !!!! 07.02.2024год.
Магдалена: Той ме научи на това,че нищо не скрепя хората така ,както отношението и гледането в една посока.Научи ме,че трябва да мислим повече с ума , отколкото със сърцето.
Иван: тя ме научи, че света е за двама/ние сме четирима,здраво вплетени/. Научи ме,че нищо не е на всяка цена ииии че вярата в малко магия не вреди!!!
Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *