|

Какво предстои по време на Седмицата на брака през 2017-та?

Стартира първият курс на Училището за успешен брак
Интервю с Михаела Джоргова, координатор на Седмицата на брака у нас, за това, което предстои по време на седмицата.

– Какво по-различно ще се случи по време на Седмицата на брака през 2017 година?
– На 11 февруари 2017 година, в разгара на Седмицата на брака, ще стартира първият курс на Училището за успешен брак.

– Към кого е насочено то?
– Училището е предназначено да помогне на настоящи и бъдещи брачни двойки да се подготвят по-добре, да оценят различията си, да намерят решение на важни въпроси, които биха се оказали препъни камък за взаимоотношението им, да усвоят ценни умения, които ще направят връзката им здрава и успешна.

– Кои са някои от темите които ще се засегнат?
– По време на курса двойките ще могат да видят силните и слабите си области на развитие, да оценят различията си, да подобрят уменията за комуникация и решаване на конфликти, да разберат как да се справят с гнева и стреса, да изяснят очакванията си за ролите в брака, финансите, секса, родителството, отношенията с близките и др.

Училището ще бъде изцяло с практична насоченост. То включва специално разработен за целта учебник, с различни тестове и упражнения и ще даде възможност да получат отговор на много въпроси.

– Каква е ситуацията по отношение на семейството у нас?
– Според данните у нас близо 1 милион българи живеят сами. Налице е рязък спад на броя на семействата в България. Докато през 1992г. семейните са били 55 процента от населението, през 2014г. те са под 42 процента. През 2013г. България е на последно място по брой сключени бракове в Европа на глава от населението. Загрижени сме и по отношение на разводите. Оказва се, че близо всеки втори брак у нас приключва с развод. Близо 10 процента от хората в зряла възраст са разведени. Ние искаме тази тенденция да се промени. Вярвам, че с превантивна работа в тази насока в следващите няколко години е напълно възможно това да се случи.

– Къде ще се проведе първия курс и как може една двойка да се запише за участие?
– Първият курс на Училището за успешен брак ще се проведе на 11 февруари, събота в самия център на София. Двойката може да се запише през интернет страницата на www.brak.bg. До 15 януари има близо 50% отстъпка от цената за участие – само 32 лв. на човек, с включени материали и 62 лв. за двойка.

– Какво друго планувате през Седмицата на брака?
– Подготвили сме вълнуващи предизвикателства към семейните двойки за всеки ден от седмицата. Фокусът им тази година е насочен към това как да съхраним нашия брак и разпалваме любовта помежду ни. Всяка сутрин, от 7 до 14 февруари, двойките, които са се абонирали за тях, през сайта на Седмицата на брака, ще могат да ги получават на електронната си поща. 

Насърчаваме брачните двойки да участват в конкурса „Нашето ДА“ в страницата на Седмицата на брака във Facebook. За целта е нужно да изпратят своя снимка и споделят в няколко изречения историята на предложението за брак в тяхното семейство. Това може да го направи единият от съпрузите. Наградата за двойката победител, събрала най-много харесвания, е четиридневна почивка в едно прекрасно място – „Бялата къща“, в китното селце Огняново и безплатно участие в Училището за успешен брак.

– Кой и как може да се включи в инициативата през 2017г.?
– Насърчаваме всяка една организация, професионалистите в сферата на семейното консултиране, бизнеси и фирми, както и църквите по места да организират събитие, което да е насочено към настоящи и/или бъдещи семейства, по време на седмицата. Идеи за начините, по които биха могли да се включат могат да се видят на сайта на инициативата: www.brak.bg

​Училището за успешен брак е организирано с конкретна цел – да помогне на двойките да се подготвят и развият умения за траен и щастлив брак!

Запиши се на: Училище за брака

Възползвай се от специалните отстъпки и намаления! 

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *