|

Какво е важно да знаем за аборта и как да преодолеем травмата от него?

На 12 февруари, петък, от 19:00ч. до 20:00ч. Институтът за принципите на правото организира онлайн беседа, по повод Международната Седмица на брака*, на тема: “Какво е важно да знаем за аборта и как да преодолеем травмата от него?”

Практиката показва, че огромен процент от несемейните двойки се разделят след преживян аборт. Той не само разрушава семейните отношения, но се явява психическа травма за двамата партньори, а в някои случаи и за децата.

По време на беседата ще научите за психическите и физическите последствия от аборта и по какъв начин те биха могли да бъдат преодоляни. Целта на събитието е да повиши информираността на семействата в областта на репродуктивното и психично здраве и да съдейства за по-пълноценен и здравословен живот и отношения между партньорите.

​Беседата ще се проведе онлайн под формата на уебинар в ZOOM платформата. Линкът за участие е:
https://zoom.us/j/95557676711?pwd=bkFaYlJUdFFHbC8xRkNqdHpWQ29Edz09
Бъдете 5 минути по-рано! Участието в беседата е безплатно. Не е нужна предварителна  регистрация за събитието. 

В края на беседата ще има възможност да зададете своите въпроси към Люси.

Лектор е Людмила Попова, директор програма “Превенция на абортите” към Института за принципи на правото. Люси от 15 години работи в областта на превенция на абортите и дава консултации на хора преживели тази травма с цел преодоляването ѝ, както и на жени търсещи подкрепа и съвет в ситуация на непланирана бременност. 

За последните 15 години, заедно с партньори в областта, Люси е участвала в множество лекции, семинари и индивидуални консултации както в България, така също и в Кипър, Сърбия, Германия, Англия и Хонг Конг. Благодарение на тях стотици хора са били информирани по темата. Много жени, преживели травмата от аборта са получили разбиране, психологическа помощ и подкрепа, заедно с техните партньори. Други, които са се колебаели как да постъпят, днес са щастливи майки на децата си и благодарни на Люси за оказаната помощ и подкрепа.

Люси е търсен говорител по теми касаещи ембрионалното развитие, аборта и свързаните с него физически и психически последствия, сексуалното възпитание, за зависимостта и вредата от порнографията и как да се предпазим от нея.

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *