|

Какви ще бъдат предизвикателствата към семейните през 2021?

Да оценим човека до себе си е фокусът на предизвикателствата на инициативата през 2021

Живеем в динамични и несигурни времена. Развитията около пандемията с Covid-19 ни накараха да ценим още повече живота, семейството и близките ни.

Всички ние имаме нужда да се чувстваме оценени. Такива, каквито сме, там, където се намираме. Да бъдем забелязани в малките неща, които правим ежедневно за нашето семейство, приятели, колеги и общност. Една от най-дълбоките човешки нужди е да бъдем оценени. 

Да изразим оценяване към човека до нас е един от начините да му покажем, че го обичаме.

Ежедневните предизвикателства на Седмица на брака от 7 до 14 февруари, 2021, към семейните двойки целят да ни помогнат да забележим и оценим човека до себе си, за всичко онова, което е и притежава като личност, за това, което означава за нас и не само. 

Да ни помогнат да изразим своето оценяване по различни начини, по които досега не сме го правили. Да вдъхнем още повече живот и копнеж един за друг в брака си. Да задълбочим близостта помежду си отделяйки време да оценим брачния си партньор. 

Един възрастен съсед, който от дълги години живее сам, наскоро ми сподели, че най-тежкото нещо според него е самотата. Несъмнено е огромно предизвикателство да останеш сам в късните си години и да нямаш човек до себе си. Някой който да ти помогне в момент на нужда, с който да си поприказваш, че и да се скараш понякога. Много често улисани в стреса на ежедневието често пъти ставаме критични и недоволни спрямо себе си и най-вече спрямо другите около нас. Съденето ни ограбва от възможността да обичаме. Раздалечава ни от човека до нас. Ако оставим брака си по течението, най-вероятно няма да оцелее дълго или ако оцелее няма да е това, което бихме искали да бъде. 

Когато изразим признателност това насърчава и мотивира партньора ни. Изгражда неговото/нейното самочувствие и самооценка. Изважда най-доброто от него и го кара да даде още повече от себе си.

Един искрен комплимент и думи с топла усмивка могат да променят денят на човека до нас. Да го накарат да се почувства ценен и значим.

Когато изразяваме благодарност и признателност – това обогатява и нашия живот. Кара ни да се почувстваме по-пълноценни, защото сме зарадвали скъпия за нас човек. 

Когато сме целенасочени в това да оценим съпруга/та си шансът той/тя да последва примера ни и да изрази своята благодарност за това, което правим е голям.

Когато проявим внимание да похвалим човека до нас за добрите неща, които е направил, той ще бъде привлечен към нас още по-силно. 

Използвайте ежедневните предизвикателства на Седмица на брака 2021 да оцените човека до себе си и да превърнете това в един добър навик и все по-честа част от вашето общуване!

Абонирайте се да получавате безплатно еждневните предизвикателства от 7 до 14 февруари на електроната си поща още сега на: http://eepurl.com/bbnWpT 

Тях може да следите всяка сутрин като харесате facebook страницата ни: www.facebook.com/brak.bg/

Михаела Джоргова
Координатор на Седмицата на брака в България

[email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *