| |

Историята на Ангел и Аглика Ангелови

Имал съм възможности да изневерявам неведнъж.

Имах щастието да израсна в семейство, в което се чувствах обичан и подкрепян. Макар родителите ми да работеха доста, те винаги намираха време за мен и за моята сестра. Никога няма да забравя семейните вечери заедно, когато си говорехме за толкова много неща (тогава я нямаше още тая компютърна диктатура, а палитрата на телевизионните изкушения беше твърде семпла). Мисля си как това наистина ни сплотяваше и ни помагаше да се чувстваме близко един до друг.

Сега мога да кажа, че с годините това чувство не избледня. Ние със сестра ми напуснахме отрано дома си и заживяхме в различни градове, създадохме свои семейства и тръгнахме всеки по своя си път, но той отново и отново ни събираше всички заедно при нашите скъпи родители. И така – до ден днешен.

Явно, че закваската, която съм получил още като дете, постепенно ме направи човек, който в тоя свят държи най-много на съпругата си и на децата си. Не на кариерата, не на успеха, нито даже на хобитата си и на приятелите си (макар на моменти и аз да съм имал своите забежки). Имал съм възможности да изневерявам неведнъж, даже на два пъти ми се случи да се боря с връхлитащи ме незнайно откъде чувства и мъжки страсти, обаче заради ценностите си, съм успявал някак си да надмогвам дивото в себе си. И да поставям на колене изневерника, комуто нямаше как да позволя да хвърля позор върху семейството ми и впоследствие напълно да го разруши.

Години наред съм бил социален работник и съм виждал трагедиите и нещастията, които се раждат винаги, когато обвързаните едни с други мъже и жени обслужват желанията на егото си, а не полагат усилия ден след ден и нощ подир нощ да правят взаимоотношенията си още по-здрави, пълноценни и щастливи.

А ние го дължим първо на себе си, после на децата си и след това на внуците си.

Ако семейството е нещо свято за нас, всички в него ще имаме какво да спечелим, нали?

Губещи ще бъдат единствено онези тъмни сили в света, чиято кауза е постоянно да обезценяват неговата стойност, опитвайки се да ни направят по такъв начин безродственици и свои слуги.

Ангел

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *