| |

Известни са победителите от конкурса на Седмица на брака

Две семейства печелят едноседмична почивка в къща на морския бряг 

Семейство Тропанкови: Взаимно се научихме, че семейството е на първо, на второ и на трето място, всичко останало е след това

Известни са победителите на конкурса по повод 13-то издание на Седмицата на брака в България. 82 съпрузи от 41 семейства споделиха какво са научили в брака си и един с друг за конкурса “На какво ме учи връзката с моята половинка”. Неговата цел бе да насърчи партньорите да ценят различията си и да израстват в отношенията си. 

Наградата на журито бе присъдена на Георги и Катя Тропанкови от Гоце Дечев, които са женени от 43 години и имат две деца и две внучета. 

Наградата на публиката с близо 3000 харесвания, с разгорещен двубой, с друго семейство с много близък резултат, спечели семейство Людмил и Поля Георгиеви, от с. Зверино, Врачанско. Те са заедно от 18 години, а от 10 са в брак и имат две момиченца.

За конкурса Георги и Катя Тропанкви споделиха, че взаимно са се научили да присъстват във връзката и да имат желание да я направят “по-хубава, по-смислена, по-цялостна, по-взаимна, по-изпълваща, по-топла, по-доверяваща, по-съкровена.”  Научили са, че семейството е на 1-во, 2-ро и 3-то място, а всичко останало е след него. Разбрали са, че семейството е основата на щастието и развитието.

Георги споделя, че съпругата му го е научила, че „семейството е споделеност във всичките ѝ форми – на щастие, на успехи, на мечти, на вдъхновение, но и на болки, страхове и трудности”. От нея е научил, че в него не трябва да искаш, а да даваш, и то много да даваш. Научил се е на приемане и на споделяне. 

Катя, от своя страна сподели, че Георги я е научил да цени “онези малки, най-истински жестове, защото те показват най-силно колко много може да обича човек. А семейството е любов. Любовта пък дава живот.” От него е разбрала, че най-важният подарък е опакован в любов и уважение. 

Поля Георгиева: “В продължение на толкова години аз всеки ден преоткривам смисъла на думата любов! С него споделям всичко, с него мечтаем и с него сбъдваме.”

Поля Георгиева споделя за съпруга си, че освен нейн любим той е и най-добрият ѝ приятел, нейна упора, подкрепа и сродна душа. “В продължение на толкова години аз всеки ден преоткривам смисъла на думата любов! С него споделям всичко, с него мечтаем и с него сбъдваме,” казва тя за конкурса.

Людмил разкрива, че в отношенията с Поля е открил истинската любов и безрезервно доверие. Научил се е на уважение и компромиси в името на това, да бъдат успешно и сплотено семейство. “Научих се на повече търпение. И видях какво е наистина да обичаш и да бъдеш обичан,” споделя той.

Всяко от двете семейства ще получи едноседмична почивка в къща Alexger на брега на морето в Псакудия, Гърция и безплатен достъп в Семейния семинар към Седмицата на брака.

В състава на журито, в екип със своите половинки, тази година се включиха: Мария Гроздева, олимпийска шампионка по стрелба, Владо Николов, бивш олимпийски шампион и капитан на националния отбор по волейбол, и Стоян Георгиев – семеен терапевт, председател на Асоциацията за интензивно семейно консултиране.

Споделените снимки и истории от 41 семейства- участници в конкурса могат да се видят в албума “На какво ме учи моята брачна връзка” на страницата на Седмица на брака fb.com/brak.bg.

Инициативата в България е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в 29 страни по света. Тя е съпътствана от множество събития за семейни, и не само, интервюта с известни двойки, вдъхновяващи истории и практични съвети и предизвикателства, насърчаване на семействата от кметовете и др.

Интервюто с Георги и Катя Тропанкови за Седмицата на брака може да видите на: https://www.brak.bg/трябва-да-вярваш-както-в-партньора-так/

Интервюто с Людмил и Поля Георгиеви за Седмицата на брака може да видите на: https://www.brak.bg/семейството-е-нашата-сила-нашата-креп/ 

Албумът с историите и снимките на участниците може да видите на: https://www.facebook.com/brak.bg/posts/pfbid0vMzWkkNm5BnY68swEzEF5vwsSeKdtUNwLNgxyYjVFkdk4TtsXFGjWwY2Fv9jfBEyl

За повече информация и контакт:  [email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *