|

За трета година двойки ще празнуват Седмицата на брака у нас

София, 07.02.2014г. Тази година от 7 до 14 февруари брачни двойки ще отбележат Седмицата на брака за трета поредна година у нас.  Мотото и апелът на инициативата за 2014г. към тях е „Изключи телевизора и интернет и обърни внимание на своя брачен партньор“. Целта е повече двойки да „уловят крадците“ на времето помежду им, за да се насладят на пълноценни взаимоотношения един с друг.

Асоциация Общество и Ценности, която е координатор на инициативата, насърчава брачните двойки да се включат и в предизвикателство на Седмицата чрез интернет страницата www.brak.bg. Всеки ден от 7 до 14 февруари двойката ще получава на електронната си поща практични идеи и предложения за събуждане на близостта и романтиката между съпрузите.

Днес интернет и телевизията поглъщат голяма част от малкото свободно време на много семейства. В резултат от това партньорите постепенно се отдалечават, а взаимоотношенията им охладняват. За да се запази брака привлекателен и да бъде място на почивка, освежаване и подкрепа, е създадена международната инициатива „Седмица на брака“. 
 Тя се провежда ежегодно между 7 и 14 февруари в над 12 страни по целия свят, сред които: Англия, Америка, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др.

„Възможно е човек да се научи как да има щастлив брак, понеже това е въпрос на умения“, споделя Стоян Георгиев, говорител на инициативата. „Тази седмица е добър повод всяка брачна двойка да отдели време за заздравяване на брака си, както и да вземе участие в активностите, посветени на Седмицата, които могат да бъдат намерени на сайта на инициативата brak.bg,“ допълва той.
Седмицата на брака предоставя редица възможности – бизнеси, неправителствени организации, училища, медии, църкви и вероизповедания да се включат в подкрепа на двойките в изграждането им на успешен брак.

„Искаме да помогнем на двойките да отделят повече време един за друг, като им дадем предложения за задълбочаване близостта помежду им“, споделя Михаела Джоргова от Асоциация Общество и Ценности, координатор на Седмицата на брака.

Много бракове днес са в криза. Наблюдаваме висока степен на разводите, самотното родителство, икономическа задлъжнялост, стрес, липса на качествено време с децата. Седмицата на брака има за цел да противодейства на тези проблеми и да насърчи полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляването им.

Здравите бракове носят огромна полза, като създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата. Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота.

източник: Асоциация Общество и Ценности
за повече информация ни пишете на: [email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *