| |

За нас едно от най-важните неща е било да слушаш какво говори другия

Адмирации към вашата Асоциация и за всичките Ви усилия насочени към българското семейство и подкрепа на БРАКА.

Със съпруга ми точно на 14.02.2013г ще се навършат 18 години откакто сме заедно.  Винаги сме се подкрепяли, уважавали и сме си имали пълно доверие, като обичта и любовта са били на първо място разбира се.  За нас като двойка винаги едно от най-важните неща е било да слушаш какво говори другия. Защото когато говорят двама души и не се чуват – просто няма смисъл. А когато слушаш, разбираш дали с твоята половинка всичко е наред или нещо го тормози, дали не си изтървал нещо което го е наранило или го е зарадвало. В забързаното ежедневие, в неволите, в грижите за децата, за домакинството не забелязваме сигналите които ни изпращат хората които обичаме. Аз съм благодарна на Бог за моя съпруг! Той е страхотен! Отделям му време вечер. …

 През деня работа, след работа – децата, домакинска работа и т.н но след 22ч съм изцяло негова. Тогава разговаряме дълго по различни въпроси, правим любов и после пак разговаряме, правим си нещо вкусно за хапване, смеем се. Липсваме си през деня. Много е важно брачните двойки за отделят време само за себе си. Да се слушат, да се смеят даже дори да направят нещо глупаво, детинско – това е солта на брака. Когато се появят децата в едно семейство, много често цялото внимание пада върху тях и единият брачен партньор /обикновено бащата/ малко или много остава на заден план. Мъжете много често след появата на децата страдат от липса на внимание от съпругите си. Затова скъпи жени и мъже – отделяйте време за своите съпрузи/ги, поглезете ги, изненадвайте ги винаги с нещо приятно само за тях и така ще бъдете щастливи и заедно цял живот.

Петя Русинова

Историята по-горе получихме от вас във връзка с конкурса на Седмица на брака 2013 на тема: „Kак отделяте време само за съпруга/та си и какво значение има това за брака ви“, координиран от гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“. Повече информация за конкурса вижте ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *