|

Доц. Кирил Свиленов: Ако имаш кого да обичаш – това е семейство

Интервюто е част от инициативата „Бизнеси в подкрепа на брака​ и семейството“, по повод честването на Международната Седмица на брака у нас.*

– Бихте ли се представили накратко?
– Казвам се Кирил Свиленов, християнин съм, съпруг и баща на две деца, по професия – лекар. Специализирал съм обща медицина и образна диагностика. От 2000 година работя като общопрактикуващ лекар, а от 2007 извършвам нелинейна квантова диагностика на организма.

– Какво Ви мотивира да подкрепите семействата, по повод честванетона международната Седмица на брака у нас и какво сте правили в неговаподкрепа до момента?
– Семейството е миниатюрен модел на обществото, на държавата. Там е мястото, в което сеизгражда (или би трябвало да се изгражда) човек като личност в първите 14 години. За голямо съжаление през последните 25-30 години наблюдаваме прогресивен разпад на семейството като структурна единица и като модел на подражание. Това има своите духовни, емоционални и материални причини. Точно това ме мотивира да хвърлим усилия в подкрепа на семейните двойки, които все още държат на ценностите, оставени ни от нашите родители и прадеди. За тази цел правим ежегодно т. нар. Семейни лагери в които фокусът е взаимоотношенията в семейството между мъжа и жената и между родителите и децата. Крайната цел е насърчение към изграждане един друг и прилагането на всичко, което сме научили на практика!

– Какво планувате да направите в подкрепа на семействата по поводСедмицата на брака?
– За съжаление точно в тази седмица ще бъда на друг континент по работа, но в последната седмица на февруари, от 24 до 28 в София, ще извършвам прегледи на компютърният уред за квантов нелинеен анализ на организма на семейни двойки, като ще заплащат цена за един пациент. За записване могат да се обадят след 16 февруари на телефон: 0895 660 650. Прегледът продължава един час и е с цена сто и двадесет лева.

– Добър пример, който сте наследили от родителите си?
– И двамата имаха уважение и респект към техните родители. Това е нещо, което се опитвамеда правим и ние, както и да го предадем на децата ни. Никой не е съвършен, но почитта и уважението се дават не по заслуги, а като знак на благодарност и признателност.

– Вашето послание към семейните двойки?
– Постарайте се вашето наследство в този живот да бъде едно здраво семейство. Не съвършено семейство, но поколения, които продължават да се обичат и да изберат да останат заедно, въпреки временните трудности и сътресения. Както се казваше в един филм – „Не може да е по-трудно да бъдем заедно отколкото разделени“ (The Cutting Edge – 1992). Ако имаш място, където да отидеш – това е дом. Ако имаш кого да обичаш – това е семейство. Ако ги имаш идвете е благословение! Моето семейство не е съвършено, но ние с нетърпение чакаме да се съберем заедно в домa ни и не спираме да показваме уважение един към друг и да се прегръщаме в моментите на изпитания.

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *