|

Доц. Владимир и Лидия Христови: „Съхранявайте и пазете семейството“

Интервюто е част от инициативата на „Седмицата на брака“ у нас: „Бизнеси в подкрепа на брака​ и семейството“.​​ 
– Бихте ли се представили и разказали накратко с какво се занимавате?

Доцент Владимир и Лидия Христови. Семейният ни бизнес е ориентиран към здравето на хората. Пионери сме при въвеждането на новостите от световната медицина в България. Утвърдихме се като фирма – гарант за точна диагностика и надеждна профилактика.

Нашият център за образна диагностика и превантивна медицина ПРО-ВИТА разполага с модерна апаратура за образна диагностика – ЯМР, рентген, мамограф и ехограф и гарантира качествени резултати от направените изследвания и възможност за телемедицина. Имаме уникална комбинация от два апарата, с помощта на които извършваме скрининг на диабет и предиабет, метаболитен синдром и затлъстяване. Преди повече от 15 години създадохме издателство Пролидиабет, за да доведем световните новости в медицината до българските лекари. Списанията са платформа за актуалните и важни теми на съвременната ендокринология, кардиология, областта на диабета, неврологията и психиатрията.
 
– Защо е важно да подкрепяме брака и семейството?
– Семейството е най-важната клетка в обществото и ако тази клетка е здрава тя ще бъде стабилна основа за възпроизводството на други здрави клетки и така ще помогне за едно здраво общество. „Светът е за двама“ и наличието на подходящия партньор до теб те мотивира да се развиваш, да постигаш целите си, да градиш бъдещето си, твоето и на децата. Когато има повече семейства, ще има и повече деца. Грижата за децата определя ценностната ни система, смисъла на съществуването на човека, какво оставяш след себе си.

-Какво Ви мотивира да подкрепите семействата по повод честването на международната Седмица на брака у нас?
– Тенденцията към все повече разпадащи се семейства, липсата на мотивация за сключване на брак, позабравените семейни ценности – всичко това е в основата на моралната деградация на обществото.

– Какво планувате да направите в подкрепа на семействата по повод Седмицата на брака?
По повод Седмицата на брака предлагаме пакет изследвания за семейни двойки на стойност 50 лв. през целия месец февруари, вместо стандартната цена от 80 лв., включващ: 
– За мъжа: ехография на коремни органи и простата
За жената: ехография на коремни органи, както и ехо-мамография за жената до 45 г. или мамография, ако тя е над 45 г.
10% отстъпка върху всичките ни изследвания през месец февруари;
За всички, които решат да се възползват, нека да използват промокод „Семейство2019“ и се запишат предварително на телефони: 02 9379579 и GSM: 0899961137.

– Ако сте подкрепяли семействата до момента бихте ли споделили по какви начини?
 – Нашите безплатни кампании в годините назад са били в подкрепа на здравето на всички хора, което респективно е била нашата подкрепа към семействата. 

– Вашето послание към семейните двойки.
– Съхранявайте и пазете семейството. Единството и любовта в семейството са двигател за постигане на хармония. Хубаво е семейството да се гради на взаимна любов, уважение, подкрепа и доверие, защото това дава увереност и на децата и влияе върху възпитанието им, чрез личния пример.
Бракът не е отживелица, а благословение от Бог и основа, която е допълнителен гарант, че съюзът между мъж и жена е сключен с осъзната отговорност от страна и на двамата. Това е ценност с вечна стойност. 

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *