|

Ден 7: 4 начина да се справяме по-добре с конфликтите

Възможно е да ги знаете и дори да ги практикувате успешно, но това не означава, че няма нужда да си припомняме отново добрите модели. 

1. Не нападай и не се защитавай. Ако се защитаваш, ти каниш другия да напада. Единственият начин да спреш караницата е да слезеш от ринга. Бъди беззащитен, намери нещо, с което да се съгласиш с твоя партньор. Признай: „Прав си, наистина забравих да платя сметката …” ​

2. Слушай и се опитай да се поставиш на мястото на другия и да го разбереш. Ние, като човешки същества, имаме нуждата да бъдем изслушани и разбрани. Половината от причината твоят партньор да е ядосан е потребността да бъде чут и изслушан, да почувства разбиране и загриженост от твоя страна за това, което казва. Когато ти говори ядосано, вместо да се защитаваш, изслушай го и се опитай да повториш това, което той е казал. 

3. Поеми отговорност и се извини за своята част от конфликта (дори според теб да е едва 2%). Казват, че във всяка критика има доза истина и е важно всяка страна да види къде греши. 

4. Застанете заедно срещу недоразумението и проблема, а не срещу човека насреща. Повечето двойки се нападат един друг, а всъщност голяма част от конфликтите са следствие на недоразумение. Обикновено е неразбиране намеренията на партньора или на това, което се е случило. Когато застанете заедно срещу недоразумението, вие се обединявате, вместо да стоите един срещу друг. 

Предизвикателството ни за днес: Споделете с нас своите начини за успешно справяне с конфликтите. Насърчете други брачни двойки, които все още имат нужда да подобрят тази сфера от взаимоотношенията си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *