|

Ден 6: Кои навици ни пречат?

Всички искаме щастлив брак. Но готови ли сме да продължим да работим за това и ако видим лоши навици у себе си, да се заемем да ги променим?

Едни от най-често срещаните навици, които могат да бъдат разрушителни за брака, са: ​​
– използване на нападателни думи и изрази, обиди и цинично отношение към партньора; крайни обобщения като „винаги“, „никога“. Тук се включват и заключения от вида: „Ти приличаш на майка си/баща си” или „Ти никога няма да се промениш”; 
– неумение да се съобрази единият партньор с гледната точка на другия и неспособност да оцени чувствата му. Чувствата и емоциите на другия са факт. В дадена ситуация другият изпитва нещо и това е реалността за него. Проблемите се решават, когато единият успее да изрази своите чувства и партньорът покаже разбиране.
– поставяне нуждите на децата пред тези на партньора. Подобна философия може да нанесе изключителни поражения в брака.
– пренебрегване на разговорите, отнасящи се само до двамата. Те трябва да присъстват в моментите при ставане и лягане, преди и след работа, както и по време на срещите ви един с друг.
– занемаряване на романтичните срещи поне веднъж в месеца – само двамата, без децата;
– липса на общо управление на семейните финанси и опитът на единия партньор да наложи финансовата си философия върху другия.

Предизвикателството ни към вас днес е:
Спрете за миг и помислете какво вашите вредни навици причиняват на другия и как влияят върху вашите взаимоотношения. Обсъдете с какъв добър навик можете да замените лошия.

Още по темата вижте в сайта Semeistvo.bg.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *