|

Ден 5-ти: От сравняване към приемане и оценяване

Мисъл на деня: «Ние сме склонни да забравяме, че щастието не е резултат от това да получим нещо, което нямаме, а по-скоро да разпознаем и да оценим това, което имаме.», Фредерик Кеониг

Непрестанното сравняване с други хора води до раздразнение и отдалечаване от вашия партньор.

Не се поддавайте на изкушението да сравнявате човека до себе си с други или брака си с браковете на другите. Не знаете в пълнота тяхната история, проблемите и предизвикателствата, през които са преминали. Капанът за сравнение е голямо изкушение, което може да се окаже доста вредно за брака ви.

Дайте си сметка, че това е човекът, с когото имате възможността да споделите остатъка от живота си и да се наслаждавате заедно на това, което имате. Колкото повече изграждате половинката си, толкова по-вероятно е той/тя да разгърне потенциала си и да се превърне в човека на мечтите ви. Идентифицирайте се с вашия съпруг/а и се съсредоточете върху красотата на уникалността си като двойка.

Предизвикателството на деня: Помислете и споделете един с друг това, което ви прави уникални като двойка. Поговорете за вашия потенциал и това, което искате да видите и постигнете в близките години. Би било чудесно да съчетаете това време като излезете само двамата, особено ако скоро не сте го правили.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *