|

Ден 4-ти: От непростителност към прошка

Мисъл на деня: “Прошката не е случайно действие, а постоянно отношение.”, М. Л. Кинг младши

Непростителността бавно ни убива.

Да държим сметка за грешките, да таим в себе си яд и недоволство. Всичко това ни най-малко ще ви ползва. Може да има наранявания в брака ви, които ще отнемат време, за да отработите, но да таите обида в себе си е избор, който правите. Сигурно сте чули тези думи, които са много вярни: Непростителността е като ти да пиеш отрова и да очакваш другия да умре от нея.

Затова най-добре е целенасочено да изберем да простим.

Прошката означава да не държите нищо срещу другия човек. Това ваше решение може да не премахне всички наранявания или спомени, но то означава, че няма да ги използвате и държите повече срещу съпруга/та си. Прошката е избор, който ще ви освободи и ще ви позволи да продължите напред в отношенията си.

Предизвикателство на деня: Изберетеда простите, дори да не го чувствате. След това споделете с партньора си своята болка. Говорете за това, което сте почувствали и ви е наранило. Не сочете с пръст и не обвинявайте. Мислете за това, което може да направите, за да се промени ситуацията и да не се наранявате взаимно.

Дайте си време и не забравяйте – прошкатаеизбор!

Гледайте това 11 мин. видео от сесията на Училище за успешен брак миналата година, което качихме специално за повода днес. В него Михаела споделя за оправданията, поемането на отговорност и искането на прошка.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *