|

Двойки от цял свят честват Седмицата на брака

Организации, църкви и бизнеси подкрепиха инициативата у нас.

София, 07.02.2015г. От днес до 14 февруари двойки в цял свят честват Седмицата на брака. Няколко стотин двойки у нас се включиха в ежедневните предложения на Седмицата за задълбочаване на близостта и събуждане на романтиката в брака им.

Мотото тази година са малките жестове един към друг. Целта е повече двойки да създадат навик да изразяват любовта си по начин, съответстващ на нуждите на другия.

“Възможно е човек да се научи как да има щастлив брак, понеже това е въпрос на умения,” споделя Михаела Джоргова, председател на Асоциация Общество и Ценности, координатор на Седмицата на брака у нас. 

Седмицата на брака е повод всяка брачна двойка да отдели време за заздравяване на брака си, както и да вземе участие в активностите, които могат да бъдат намерени на сайта на инициативата (www.brak.bg). 

Организации и бизнеси у нас подкрепиха семействата с атрактивни предложения за двойките, сред които безплатни консултации на съпрузи, преминаващи през семейни кризи или такива с проблеми в комуникацията. Други бизнеси предлагат безплатна консултация за започване на семеен бизнес. 

За първа година църкви от трите клона на християнството, както и юдаизмът, подкрепиха Седмицата на брака. Те ще се присъединят с молитва, служби и други инициативи в подкрепа на семейството през тази седмица.

Здравите бракове носят огромна полза – те създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата. 

Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота. Седмицата на брака е също време, в което съпругът и съпругата да се оценят един друг и да отделят време да научат някои нови умения, които да направят брака им по-добър.

Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 24 страни по света, сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др.  Целта и е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.

Инициативата се популяризира у нас от личности и организации, подкрепящи брака и семейството. В нашата страна инициатор и координатор на Седмицата на брака е гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“.

източник: Асоциация Общество и Ценности

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *