|

Двойки от Сунгурларе, Камено, Айтос и Бургас честваха Седмицата на брака

Тази сряда, 10 февруари, двойки от Сунгуларе, Камено, Айтос и Бургас честваха Седмицата на брака с празнична среща за семейни двойки в гр. Айтос. Присъстващите брачни двойки са част от ромската общност, преминали успешно проекта за превенция на ранните бракове и узаконяване на съжителство „Здраво семейство-здрав народ”.

Участниците в събитието имаха възможност да научат как да опознаят по-добре своя спътник в живота, за да посрещат ефективно неговите потребности и емоционални нужди и как самите те да бъдат по-добре разбрани и възприети от своята половинка.

В семинара бяха включени и редица игри за двойките, които имаха за цел да ги накарат да мислят и развиват уменията си в общуването. Освен с образователни игри, гостите се забавляваха и с игри с балони и атрактивен тест, с който да разберат доколко се познават.

След семинара и игрите, вечерта продължи с празнично тържество, украсено с голяма торта с декорация с надпис „Седмица на брака 2016”. Събитието е организирано от сдружение „Верният настойник”, което събра отново след 3 години брачните двойки по повод Седмицата на брака, за да участват в семинара и да споделят как се развива семейния им живот след края на проекта.
Още за събитието вижте на: ​http://www.verniatnastoinik.org/семейни-двойки-от-проект-здраво-семей/

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *