|

Асоциация Общество и Ценности проведе семинар по повод Седмицата на брака

​На 13 февруари, в навечерието на празника на любовта, Асоциация Общество и Ценности организира двучасов семинар в София на тема: “Как да изградим брака, за който мечтаем?.” Повод за събитието е Седмицата на брака, която се провежда за пета поредна година у нас. 

Евгений Николов, член на управителния съвет на сдружението, бе водещ на събитието. Той откри семинара с приветствие към участниците. Кратък поздрав и представяне на Седмицата на брака, направи Михаела Джоргова, председател на сдружението.

​Говорител на събитието бе Стоян Георгиев, семеен терапевт и консултант с богат опит и практика, основател на сайта semeistvo.bg и автор на няколко книги в сферата семейството.

По време на семинара Стоян наблегна на уменията за активно слушане и комуникация, като даде практични упражнения и примери, които да помогнат на присъстващите. Той акцентира върху важността двойката да прекарва време заедно, за начините, по които всеки може да допринесе за зареждане емоционалната “банка” на своята половинка, за езиците на любовта, ролята на секса в брака, как да се справим с гнева и негативните емоции, дейностите, които ни зареждат и др.

Предвидено бе и време, в което участниците успяха да зададат и получат отговори на своите въпроси. Свежа музика, практични игри и много настроение съпътстваха част от активностите по време на семинара.

Участниците бяха поканени да дадат обратна връзка и оценят събитието в анкета. Отзивите бяха повече от добри*. В края на семинара Евгени Николов благодари на присъстващите за активното им участие и на Стоян Георгиев за съдържателния семинар, както и за приноса и подкрепата му на Седмицата на брака.

*Ето какво споделиха част от участниците в анкетата за обратна връзка:

“За кратко време бяха отбелязани най-важните неща за добрите семейни взаимоотношения” 

“Да има по-често подобни лекции, даже постоянно, защото според мен има голяма нужда от това. Да се отделя повече време на всяка тема.”

„Харесаха ми полезните насоки, в които да положим услилия, за да има по-голяма емоционална близост в брака.” 

“Беше практичен и приложим” 

“Продължавайте в същия дух” 

“Хареса ми самият водещ. Начинът, по който говореше. Практическите упражнения и занимания. Атмосферата.”

“Хареса ми, че можехме да задаваме въпроси, както и примерите.” 

“За кратко време получихме страшно много… Много размисъл за бъдещето.”

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *