|

Арх. Биляна Лесидренска: По-добре са двама отколкото един

Интервюто е част от инициативата „Бизнеси в подкрепа на брака​ и семейството“, по повод честването на Международната Седмица на брака у нас.*

– Бихте ли се представили накратко?
– Казвам се Биляна Лесидренска и съм архитект и съосновател на Ботаник лаб – компания за интериорно озеленяване и иновации. Компaнията ни се занимава с интериорно озеленяване на офис пространства и co-working, заведения, обществени пространства, хотели и домове. Подобряваме също градските пространства чрез растителност, като ги правим по-красиви, зелени и здравословни.

– Какво Ви мотивира да подкрепите семействата, по повод честването на Международната Седмица на брака у нас?
– Силно подкрепям семейните ценности и добрите традиции. Вярвам, че семейството е най-важният аспект от човешкия живот. В семейния контекст ние се изграждаме, биваме вдъхновявани, подкрепяни и окрилявани да се справяме с предизвикателствата. В неговата цялост ние се учим как да даваме и получаваме по здравословен, безкористен и автентичен начин.

– Какво правите като фирма в подкрепа на семейството? 
– Като компания ние се стараем да създаваме условия на своите служители да прекарват повече време със своите близки. Поради тази причина функционираме с така наречената френска работна седмица, а именно 35 часа. По този начин служителите ни биха могли да пътуват в ранния петъчен следобед, да излязат на разходка с любимите си или просто да релаксират, което също се отразява добре на взаимоотношенията. Вярваме, че всяка седмица е важно да прекарваме качествено време със семейството си.

– Вашето послание към семейните двойки?
С моя съпруг сме избрали да градим живота си в християнски ценности и вяра в Бог. Поради тази причина бих споделила със семейните двойки, че изборът да живееш живот в искреност, чистота и доверие винаги носи добри плодове. Така дните ни заедно са изпълнени с любов, откритост, насърчение и благодарност. 

От нашите родители също сме видяли примера, че по-добре са двама, от колкото един и че истинското взаимоотношение, обич и подкрепа са в рамките в семейството. Благодарни сме за примера им и за доброто наследство, в което са ни възпитавали и отглеждали.

* Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Инициативата е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света! Вижте повече на: www.brak.bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *